De eerste versie van de Xbox Elite controller kent zijn problemen. Zou dit voor versie 2 nu beter zijn?

Hij is nog niet zo lang uit, de Xbox Elite Wireless Controller Series 2. De in mijn ogen nogal over geprijsde controller, 179 euro, zou een verbetering moeten zijn op de vorige. Die versie had meerdere issues zoals het loslaten van de grips en bumpers die afbraken, zijn bij vele gewone gebruikers, zoals deze redacteur, voorgekomen. En mocht je als trouwe Elite controller gebruiker nu gelijk roepen: ‘dan zal je er wel heel ruw mee omgegaan zijn’, dan kan ik dat ontkennen. Ik bezit vele controllers en dit is tot nu toe de enige waarbij het plastic nokje op de bumper is afgebroken, waar ik stick drifting mee heb ervaren en waar de rubberen grips van loslieten. In mijn ogen onacceptabel voor zo’n duur stukje gereedschap.

Maar toen werd versie 2 aangekondigd en, omdat het gewoon een hele fijne controller is, was mijn interesse gewekt. Tot de prijs bekend werd. Maar liefst 30 euro duurder dan zijn voorganger. Dus mijn idee was, eerst maar eens kijken of men bij Microsoft geleerd heeft. Versie 2 kent wel degelijk verbeteringen. Maar in deze eerste week na release zijn er al weer klachten te horen.

Op het web zien we al gefrustreerde Xbox Elite gebruikers klagen. De Xbox One subreddit heeft een grote lijn lopen waarin veel ontevreden kopers zich laten horen.  Windows Central liet al weten dat twee van hun medewerkers al kapotte controllers hadden gekregen. De grootste issue lijkt in de A, B, X en Y-knoppen te zitten. Sticky of gewoon niet reagerende knoppen waardoor de controller niet gebruikt kan worden.

Het verbinden schijnt voor sommige ook problemen te geven. Daarnaast zijn er berichten over driftende sticks en zijn er klachten over de grips die voor zwetende en jeukende handen zouden zorgen.

Nu kunnen we niet ontkennen dat je op het web altijd de negatieve dingen ziet. Mensen die tevreden zijn, hebben niets te klagen namelijk. Maar elke klacht is er eigenlijk een teveel. Zeker voor een 180 euro kostende controller. Hou even in gedachte dat we de Xbox One S All Digital pas geleden voor 177 euro in de winkel zagen liggen. Dus mocht je er eentje hebben, check dan even goed in de Xbox accessories app of je daar issues ontdekt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments