Als de American Sports liefhebber binnen deze redactie ben ik misschien één van de weinigen die altijd blij wordt van de nieuwe sporttrailers die EA of 2K weer tonen. Vandaag is NHL 17 aan de beurt.

Zo richting de zomervakantie krijgen we alle nieuwtjes van de verse lichting sportsgames weer op ons bordje. Als we een topgame qua gameplay en realisme uit de EA Sports stal mogen kiezen, dan moet dat wel deze ijshockey sim zijn. Deze week liet EA wat nieuwtjes over de game zien en horen.

Al is de NHL-serie wel de beste, het blijft toch altijd wel een beetje meer van hetzelfde. Volgens de officiële beschrijving krijgen we meer end-to-end control over de game. Dit betekent dat het passen en oppikken van de puck zijn verbetert. De Goalies zijn nog realistischer in hun bewegingen en men heeft een aantal nieuwe zone play strategieën in de game zitten. Ook zijn er een nieuwe modes te zien, zo is er The World Cup of Hockey en de Franchise mode. NHL heeft ook een nieuw EASHL Player Rank systeem. Daarnaast is er weer een league bijgekomen, de ECHL (East Coast Hockey League) met alle 27 teams inclusief correcte uniformen erin. Deze league beslaat de oostkust van Noord-Amerika en is één van twee competities die net onder de NHL staan waarbij de teams vaak een verbinding hebben met teams uit de NHL. Spelers uit de NHL kunnen dan ook (ook in de game) uitgeruild worden met spelers uit deze twee minor leagues. Een nieuwe arena bouwen kan nu ook, de game heeft nu een arena creator.

Nieuw cover atleet

Dit is bij EA altijd een dingetje, wie komt er op de voorkant van de hoes te staan. Dit jaar heeft Vladimir Tarasenko van de St. Louis Blues die eer gekregen.

Cg_CUpNXEAAOCfK[1]

Mocht je de game willen proberen dan kan je je nu aanmelden voor de public beta. NHL 17 kan je nu in de store pre-orderen en daarin zien we verschillende versies met hun eigen bonussen. De meest uitgebreide is de Super Deluxe editie die je 25 weken lang elke week twee Gold Packs geeft. Op 13 september ligt de game in de winkel of is hij digitaal speelbaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments