Het damesvoetbal doet zijn entree in Fifa 16, dat was al bekend. Voor het eerst zullen er nu ook dames op de cover te zien zijn.

fifa16coversDe afkeuring onder veel van mijn Xbox vrienden over het ‘toelaten’ van vrouwenvoetbal in Fifa is duidelijk aanwezig. Is Fifa dan werkelijk zo’n mannenbolwerk dat we zelfs op het virtuele veld moeite hebben met de mogelijkheid dat vrouwen voetballen en dat de voetballende dames onder ons de mogelijkheid krijgen om in een game met hun eigen sekse te kunnen spelen? Ik kan dan niet anders dan de woorden van mijn oma herhalen: ‘er zit een knop op je tv’ of beter vertaald naar ons gamers: ‘je hoeft er niet mee te spelen.’

Stephanie CatleyHet zal EA allemaal een zorg zijn. Zij proberen met deze toevoeging het groeiend aantal voetballiefhebbers onder de vrouwelijke bevolking aan te spreken. Duidelijk is wel dat men zich hierbij op de Canadese, VS en Australische markt richt. Op de Fifa 16 covers van die landen zijn nu de ‘topvoetballers’ van het nationale damesteam te zien.

EA heeft, naast Messi als boegbeeld, de olympisch goud en WK 2015 winnaar Alex Morgan op de VS cover geplaatst. De Canadese cover zal de aanvoerder van het nationale team Christine Sinclair laten zien. Australië heeft gekozen voor de hiernaast afgebeelde Stephanie Catley, één van de jongste speelsters van het nationale team die met haar leeftijd van 21 jaar al 32 keer voor het nationale team is uitgekomen. Ik zeg, goede keus.

Ik, als Fifa fan, vind het alleen maar leuker worden. Mijn dochter juicht het ook toe. Zij vind Fifa echt geweldig en kan nu ineens met meisjes gaan spelen. Ik vind het verfrissend. Het is weer eens wat anders dan die grove mannenkoppen en lelijke kuiten in beeld. Jammer dat we in Europa nog niet zo ver zijn dat hier ook een leuke mevrouw op de cover te zien is. Wil je liever zo’n voetbalbabe op je cover, dan zal je dus in één van de bovengenoemde landen je exemplaar moeten halen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments