De Gamescom is al jaren een begrip voor menig gamer. Vanuit alle hoeken van de wereld komen gamefanaten naar dit evenement in Keulen om zelf als eerste de allernieuwste games te kunnen spelen. Dit jaar ben ik er ook bij!  

Al heel wat jaartjes droom ik ervan om een keertje naar dat mooie Keulen te reizen om die geweldige Gamescom te bezoeken. Dit jaar is het dan eindelijk zover en heb ik vandaag mijn allereerste dag achter de rug op dit walhalla voor gamers.

Ommen

Ommen… Ken je dat? Nee? Ik ook niet, nog steeds niet. Maar dat is waar ik vanochtend naar onderweg was. Om 05:45 stond ik op station om zo via Ommen mijn reis naar Keulen te maken, de plek waar dit jaar wederom de Gamescom plaatsvindt. Ik was nog nooit naar Gamescom geweest, ik ben overigens nog nooit naar een evenement geweest waar games centraal staan. Zo’n eerste keer is dan toch best spannend en ik had er onwijs veel zin in! Na zo’n kleine 5 uur reizen arriveerden wij in Keulen en werden wij hartelijk ontvangen op, ik ga het nogmaals zeggen, de Gamescom!

Man, man, man

Om alvast het einde van mijn verhaal te verklappen, mijn eerste dag op de Gamescom was top. Maar wat ben ik (en niet alleen ik) moe. Als ik ergens meerdere dagen naartoe ga, zoals bijvoorbeeld op een stedentrip, is de eerste dag voor mij altijd een onderzoeksdagje. Even kijken wat er in de buurt is, wat valt er te doen en waar kan ik naartoe. Op de Gamescom met XboxNederland is dit dus zeker NIET het geval. Afspraken nakomen, footage opnemen, bier drinken, 800 meter naar die ene hal lopen en weer terug, nog meer bier drinken, je kent het wel. Verschrikkelijk ;-)!

Best gek inderdaad

Eén van de games die ik vandaag mocht gaan spelen was Strange Brigade, een nieuwe game van Rebellion Developments, ofwel de studio die vooral bekend is van de topper Sniper Elite. Samen met Renco, Domingo en Rob konden wij deze game onderwerpen aan onze vuurproef. Strange Brigade is een game waarin je met maximaal 3 vrienden moet zien te overleven in een wereld waar de gekste monsters jou en je vrienden willen vermoorden. Denk hierbij aan mummies met magische krachten, skeletten met zwaarden en metershoge farao’s die jouw bloed van mijlenver al ruiken. De game is in een jaren ’30 jasje gestoken en dit merk je. Droge humor, oude beelden en het echte Indiana Jones gevoel.

Ondanks het feit dat we de game enkel in de singleplayer modus konden spelen heb ik me best vermaakt. De actie werkt soepel en de game ziet er echt wel goed uit. Er valt nog zeker genoeg te verbeteren en aan te vullen, ik ben toch bang dat deze game snel zijn waarde verliest en al vlot bedekt met een laag stof in de kast belandt. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend maar tot die tijd kun je op de site Rob zijn ongezouten mening over de hands-on lezen.

Project Scorpio

Maandenlang hebben we gewacht op het eindresultaat van dat mysterieuze “Project Scorpio”. Inmiddels zijn er dan ook genoeg geruchten rondgegaan over dit monster maar hebben we sinds de E3 van dit jaar eindelijk concrete informatie. Met deze informatie in mein kopf ben ik vandaag maar eens gaan koekeloeren bij de Xbox One X presentatie, een presentatie waar ik toch wel behoorlijk hoge verwachtingen van had! Nu moet ik zeggen, de nieuwe Xbox ziet er echt heerlijk uit en beschikt over machtige hardware. Hier heeft het team achter Xbox echt keihard aan gewerkt en het resultaat mag er dan ook wel wezen. Aanschouw!

Maar… De presentatie… Mwoah… Kan beter jongens, kom op. We kregen een filmpje te zien waarbij eerst Dolby Atmos even uitgelegd en gedemonstreerd werd. Ondanks dat ik hier al bekend mee ben was dit zeker een genot om naar te luisteren en ik ben onwijs blij dat Xbox nu samenwerkt met Dolby om de ultieme geluidservaring te bieden. Hierna kregen we een langdradig filmpje te zien waarin er gameplay beelden getoond werden terwijl een of andere veel te enthousiaste gast verteld over de kracht van jezelf, de wereld en natuurlijk de Xbox. Naar mijn idee duurde dit net even iets te lang en heb ik niet het idee dat ik er nou veel wijzer uit ben gekomen.

Gelukkig mochten we hierna EINDELIJK zelf even aan de gang met dit speeltje en het verschil was echt wel te merken. Ik ben even Gears of War 4 gaan spelen en dit ziet er al een stuk gedetailleerder en scherper uit de originele Xbox One versie, je merkt echt dat de One X de resolutie en details van een game omhoog schroeft. Hoe het er in echt 4K uitziet kan ik je nog niet vertellen, helaas heb ik dit niet kunnen zien.

Gamescom mit XboxNederland

De rest van mijn eerste dag bestond vooral uit aapjes kijken en proberen een beetje van de  zon te genieten. Ik durf niet meer te zeggen wat ik nou wel en niet heb gezien, er is gewoon zo f*cking veel! Er zijn zo’n tien hallen vol met uitgevers die hun nieuwste pareltjes willen promoten. Van grote ontwikkelaars als EA en Ubisoft tot aan de kleinste ontwikkelaars die games op de zolderkamer van hun moeder ontwikkelen. Al met al, voor ieder wat wils.

Als afsluiter van de dag konden we nog even sfeer proeven bij de afterparty van EA. Een aparte hal waar je nog even rustig kunt gamen, wat kunt eten of een heerlijke Gin-Tonic kunt drinken. Al met al een geslaagde eerste dag en morgen wordt alleen maar beter (en drukker)!

Morgen ben ik te vinden bij o.a. de gruwelijke stand van The Evil Within 2, Lego Worlds en neem ik een kijkje bij de “Indie Arena Booth”. Zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook zodat je ook achter de schermen met ons mee kunt kijken. Ik ga slapen. Roger out!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments