Thuisfront

Het is wat jaren geleden dat we Homefront hebben gespeeld. Homefront kwam van Kaos Studios die daarna (in 2011) door THQ gesloten werd. Ironisch dat een tijdje later THQ zelf ook moest sluiten.

Homefront maakte toentertijd indruk vanwege de rauwheid in het verhaal. De eerste cut-scene was er gelijk één die de toon zette, het was oorlog vanwege spanningen tussen Noord-Korea en de wereldmachten. Het was 2027, en je speelde een soldaat in een verzetsbeweging. De opening cut-scene was best wel in your face: Terwijl je in een bus reed naar een basis van het verzet, zag je langs de straten mensen werden geëxecuteerd, baby’s huilen en kinderen die toe keken hoe hun ouders werden vermoord. Dit zette voor mij de eergenoemde toon, zo had deze game meer van dat soort momenten, bijvoorbeeld één missie waarbij je in een groot afgeschoten stadium komt waar een massagraf ligt en je je tussen de lijken begeeft.

 

Jammer dat de rest van de game teleurstelde, hoewel hij soms bij vlagen spannend was, om nog over de multiplayer maar te zwijgen. De game deed het, zover ik me kon herinneren, ook niet zo goed in de verkoop. De game was gehyped maar kwam het niet na. Jammer maar helaas…..

(R)evolutie?

Het verraste mij dan ook toen ik ineens opving dat er een nieuwe homefront aankomt, namelijk Homefront: The Revolution. Hij staat gepland voor 2015 en het blijkt dus dat de rechten waren verkocht aan Koch Media, deze game zal worden gemaakt door Deep Silver Dambuster Studios. De  game zal onder andere uitkomen op de Xbox One, alsook op PS4.

De game zal zich 4 jaar na de bezetting plaatsvinden, Je begint in Philadelphia waar drones en de politiemacht de straat schoon proberen te houden en burgers onderdrukken. Ondergronds vormt zich het verzet, jij als leider moet er voor zorgen dat er een revolutie op gang komt. Het belooft een open World First Person Shooter te worden, waarin je ook co-op een verzetfactie kan vormen met je vrienden en samen in deze game een revolutie op gang brengt. Uiteraard hebben de politie en andere machten ook wapens en de wil om jou te onderdrukken. Meer dan dit is er nog niet bekend, maar wij van XboxNederland houden je uiteraard op de hoogte.

Ik ben zelf heel benieuwd wat deze titel gaat brengen, de rauwheid wat Homefront had met de juiste actie, een open wereld die boeiend is/blijft net zoals Destiny of de GTA serie gecombineerd met de cut-scenes van Advanced Warfare. Het klinkt leuk en hopelijk is dat het ook, voor nu moeten we het doen met screenshots en ik hoop snel op meer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties