Cyberpunk 2077, ontwikkeld door CD Projekt RED, bekend van The Witcher 3, werd in 2012 al aangekondigd. Het artwork liet toen al zien hoe de sfeer  van de game was en vele fans van cyberpunk games werden blij (waaronder ikzelf). Maar CD Projekt RED laat doodleuk even weten dat Cyberpunk 2077 nog groter wordt dan The Witcher 3! Kan dat?

Korte terugblik: Cyberpunk 2077 heeft een verhaal die ongeveer gelijk staat aan die van Deus Ex: Mankind Divided, namelijk een dystopische toekomst waar ultra-moderne technologie samensmelt met de mensheid. Hierdoor ontstaat er onenigheid tussen de geavanceerde mensen die technologie in hun lichamen hebben (zoals Deus Ex ze noemt, the augmented people). Verder weten we niet al te veel over het verhaal, maar het wordt wel een soort RPG waarin je je eigen personage maakt en waarin je een non-lineair verhaal volgt (denk aan The Witcher 3).

Ok, houd in gedachten dat Cyberpunk 2077 voor eind 2017 gepland staat en waarschijnlijk pas in 2018 zal uitkomen. Als ik zover vooruit kijk, zie ik eerlijk gezegd gelijk nieuwe consoles, want zoals ik al terecht vraag, kan een game groter zijn dan The Witcher 3? Niet eens letterlijk groter (want Just Cause 3 spant dan best de kroon qua oppervlakte), maar gewoon het hele spel. Visual effects artiest Jose Teixeira zegt het volgende:

[quote_center]’Cyberpunk is veel groter dan alles wat CD Projekt Red tot nu toe heeft gedaan. Veel en veel groter. We zijn echt in het onbekende gedoken qua complexiteit, grootte en problemen die we tegenkomen.'[/quote_center]

Sorry hoor, maar volgens mij was The Witcher 3 al het toppunt in de rij van grote games, zeker qua content. Verder zegt Teixeira ook dat The Witcher 3 heel veel heeft bijgedragen aan de kennis om zo’n grote wereld neer te zetten. Cyberpunk profiteert daar heel erg van, aldus Teixeira. Als we de beelden bekijken, zien we wederom een zeer gedetailleerde wereld. Maar om terug te komen op mijn eerste vraag, kan dit wel?

ml_cyberpunk2077_16_1200
Dit is toch vet? Het is gewoon bijna Blade Runner uit 1982!

De huidige consoles hadden op zich al genoeg problemen met The Witcher 3. Als je een grotere game gaat maken, dan word je denk ik teveel beperkt door de huidige hardware. Gezien het ook pas in 2018/2019 uit zal komen (die 2017 halen ze sowieso niet), zal je hier misschien wel te maken hebben met één van de eerste next-gen titels! Dat kan ik alleen maar toejuichen, want het liefst zie ik deze wereld tot leven komen met betere hardware dan er nu in de Xbox One zit. Het is echter nog even wachten voor mij, tot 2017, want dan geven ze pas weer informatie (geloof ik niks van, ik verwacht op de E3 wel wat aan beelden).

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments