Een eigen huis in een MMORPG is bijna niet weg te denken. De community verwacht dit tegenwoordig. Dit moeten ze bij Zenimax Online, de makers van ESO ook gedacht hebben. 

Game director Matt Firor heeft namelijk tijdens een interview met de Duitse site PlayMassive het volgende aangegeven:

(vrij vertaald)

 We zijn bezig met verschillende concepten voor housing. Het ene concept is simpel en het andere weer te moeilijk. Ik denk dat we ergens in het midden uitkomen. Het zal lijken op de housing van de singleplayer games van The Elder Scrolls.

Gisteren tijdens een live ESO stream voegde Creative Director Rich Lambert hier het volgende aan toe:

Ik weet dat Matt het één en ander over housing heeft verteld. Wij zijn er mee bezig en het gaat komen maar wanneer is nog niet bekend.

Het huis van de speler in The Elder Scrolls 5: Skyrim
Het huis van de speler in The Elder Scrolls 5: Skyrim
Wat kan housing betekenen voor de ontwikkelaar en speler?

Je zou housing kunnen zien als het stukje privé landschap van een speler. De game Wildstar heeft dit bijvoorbeeld uitgebreid beschikbaar gesteld voor de speler. Je krijgt je eigen terrein, eigen huis en je kan dan van alles aanpassen i.p.v. dat alles statische decoratie is, zoals de gedeelde wereld met andere spelers. Dit lijkt op het eerste gezicht natuurlijk relaxed, je eigen plekje, maar voor de ontwikkelaar is het ook een manier om de speler te binden aan de game. Met een spel als Wildstar zijn er namelijk in je huis ook dagelijks dingen te doen en krijg je bonussen als je elke dag terugkeert. Denk aan extra materialen, extra punten of sneller een hoger level bereiken. Het is nog maar de vraag of Elder Scrolls Online dit ook op deze manier gaat toepassen. Het is natuurlijk wel fijn dat ze zich richten op housing zoals in de single player varianten van The Elder Scrolls. Gewoon een huis waar je extra meubilair in kan zetten en vooral items kan opslaan. Maar voor de ontwikkelaar kan het een extraatje zijn waardoor spelers blijven spelen, omdat ze tijd hebben gestopt in hun personage en dan nu ook nog hun huis. Hun dagelijkse virtuele plek om te relaxen en dingen op orde te krijgen. Het is echter aan Zenimax Online om echt iets toe te voegen i.p.v. enkel een privé huisje waar je in kan rondlopen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments