Marianne Thieme, Greenpeace en alle aarde lovers, hippies en biotooplingen kunnen straks weer met een gerust hart onder hun biologische donsveren dekbed liggen. Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox One die nog meer energie slurpt dan Kim Holland ……. binnenkort een update krijgt.

Was dit nodig? Deze update? Ja, want de Xbox One slurpt energie. Zoveel zelfs dat uit een recent onderzoek bleek dat de update een energiebesparing opleverde in de grootte van de energieconsumptie van alle huishoudens van Houston. Geen idee hoeveel dat is maar het bespaart 250 miljoen dollar per jaar als dit wordt gefixed.

Natuurlijk is het super fancy dat je thuis komt en na drie keer keihard te hebben geroepen “Xbox On”, hij ook echt aan gaat. Maar dat hij daarom constant aan staat om op dit command te wachten, is natuurlijk teveel van het goede. Microsoft heeft hier inmiddels op gereageerd en geeft aan dat er in de komende maanden een update komt.

Deze update zal een energie modus bevatten die mensen direct de optie geeft om de energiebesparing aan te zetten bij het opstarten van de console.  Dit moet nu nog via instellingen en dat alleen al kost menig mens natuurlijk teveel energie. Dit houdt wel in dat de opstartsnelheid nog slomer wordt.

Maar een beter milieu begint bij jezelf en alleen al daarom is het het overwegen waard.

 

xbox

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties