De Slender Man, Who the fuck is he? En waarom vinden veel mensen hem vreselijk eng? Het spel Slender; The Arrival is opnieuw uitgebracht voor de Xbox One daar waar hij al eerder was verschenen op de Xbox 360. In dit artikel vertellen we je meer over deze naarling. 

Waar is de Slender Man geboren?

De Slender Man is in 2009 ontstaan tijdens een fotowedstrijd. De bedoeling van deze wedstrijd was om foto’s te laten zien die digitaal zo bewerkt waren dat het mensen het idee gaf dat er wat paranormaals of bovenatuurlijks op de foto zichtbaar was. De man, Victor Surge, plaatste twee zwart-wit foto’s waarop een vaag persoon te zien was.  Hij verzon hier het verhaal bij dat de kinderen na het maken van deze foto vermist werden. De personage op de foto kreeg de naam Slender Man.

Slender Man speelt in op de angst voor het onverklaarbare.

Iedereen heeft weleens het gevoel gehad dat er iets naar hem of haar keek. Dat je het gevoel had dat je achtervolgt werd, of dat je iets hoorde wat je niet kon zien en verklaren. Zo’n gebeurtenis is iets wat heel erg op onze gemoedstoestand in kan hakken. We zijn sociale wezens en willen voelen, zien, horen en ruiken. Als één van deze dingen niet goed werkt dan worden sommige mensen hier angstig door.

De Slender Man houdt van al deze dingen, je ziet hem niet, je hoort hem niet, je ruikt hem niet maar je voelt hem wel, op een negatieve manier! Wat er precies met je gebeurt als hij je heeft, is ook niet echt duidelijk. Het spel stopt! Kort samengevat, doodeng. De Slender Man houdt van stalken en komt op de meest onverwachte momenten te voorschijn. Hij ziet er qua contouren uit als een mens maar heeft niet de uiterlijke kenmerken die een mens herkenbaar maakt.  Kenmerken zoals oren,ogen, neus en mond. Om het allemaal wat enger te maken kan hij ook nog teleporteren, dus deze gast wil je niet achter je aan hebben.

Het spel zou je prima in de categorie The Blair Witch Project kunnen gooien, iets bovennatuurlijks wat zich op een locatie afspeelt waar je niet dood gevonden wilt worden. De film komt uit 1998 en mocht je het niet kennen, check dan de trailer.

Scary shit he! Slender: The Arrival is te hier downloaden voor 10 euro. Dat is toch prijsloos voor een avondje griezelen.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties