Gisteren wij waren te gast bij Trust en Ubisoft om de release van Watch Dogs 2 te vieren. Een boeiend feestje mag ik wel zeggen.

watchdogs-2333

Watch Dogs 2, het draait allemaal om hacken en manipuleren. Tijdens het launch event in Dordrecht konden we even van dichtbij bekijken hoe dat nu in de echte wereld werkt. Twee real-life Marcus Holloways lieten ons zien hoe zij met een aantal simpele tools een kijkje kunnen nemen op jouw mobiele apparaat. De twee mannen zijn professionele hackers bij Deloitte Digital. Zij proberen in opdracht van een bedrijf op allerlei manieren in te breken in het systeem van dat bedrijf waardoor men de beveiliging kan verbeteren. Naast dat men via het internet probeert in te breken, testen zij ook door middel van phishing of een bezoek (zoals in de game) of men op het bedrijfsnetwerk kan komen en daar gegevens kan inzien of manipuleren.

In deze video laten ze zien hoe simpel het is om contact met je mobiele apparaat te maken. Dit gaat zelfs zover dat het systeem pogingen doet om contact te maken met jouw systeem doordat het zich vermomd als een verbinding die jouw apparaat al herkent en als veilig bestempelt.

Watch Dogs 2 lijkt allemaal nogal vergezocht maar als je even mag meekijken met de mannen die dit dagelijks doen, dan realiseer je je wel dat het niet allemaal fictie is. Het manipuleren van hele politieke systemen is tegenwoordig geen fantasie meer. Facebook bepaalt wat wij zien en aangezien steeds meer mensen Facebook als waarheid beschouwen, het hep immers op Feesboek gestaan, heeft datgene wat we zien direct effect op onze meningen. Neem de US verkiezingen, als onze vriend Zuckerberg zijn politieke voorkeur voor Clinton had ingezet in zijn systeem en systematisch Trump aanhangers (wat men kan zien door hetgeen deze mensen bekijken en liken op Facebook) berichten had voorgeschoteld waarin Trump negatief geportretteerd zou zijn, had dit een effect op hun stemgedrag kunnen hebben.

watchdogs-2342

Maar goed, terug naar het event. Hapjes, drankjes en even met de game spelen (wel op een Playstation maar goed), het was allemaal weer goed geregeld. Ik heb even mee mogen genieten hoe collega Max op allerlei manieren probeerde om op een dak te komen. Hij had het brilante idee om zoveel mogelijk auto’s op elkaar te stapelen. De vraag is alleen hoe je die auto’s dan op elkaar krijgt. Max dacht dat je dat met een aanloopje wel kon regelen. Het resultaat kan je wel verzinnen, dat gaat nooit werken. Zoals zijn moeder altijd al zei, het is een bijzonder kind, onze Max.

Dinsdag moet hij uitkomen maar als je even zoekt, is hij nu al overal te vinden. Dus halen en hacken maar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments