We wisten dat Take-Two bezig was met de aankoop van Codemasters. Klaarblijkelijk was er een grotere speler op de markt die hen uit de markt hebben geboden.

Vandaag hoorde wij dat niemand minder dan Electronic Arts de Britse ontwikkelaar Codemasters uitkoopt. Deze koop zou hen weleens de controle over het racing game veld kunnen geven. De deal zou in het eerste kwartaal van volgend jaar rond moeten komen voor rond de 987 miljoen euro. Dit is aanzienlijk meer dan het bod van 796 miljoen euro van Take-Two Interactive.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat EA interesse had in Codemasters. Codemasters is een grote speler in het racing game segment met games als DiRT, Formula 1 en Project Cars. EA heeft natuurlijk zijn eigen Need for Speed en krijgt met deze titels een aardig stukje van de race-taart te pakken.

We geloven dat er een diepe overtuigende mogelijkheid zit in het samenbrengen van Codemasters en EA om zo geweldige en innovatieve race-games te maken. Onze industrie is groeiende, de racing categorie is groeiende en samen zullen we een leidende positie in een nieuw racing entertainment tijdperk gaan krijgen.

EA CEO Andrew Wilson

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
1 jaar geleden

Zullen de games van Codemasters dan t.z.t. ook onder EA Acces vallen?