EA begint spannend, cowboymuziekje, Ghostriders in the sky… en Mass Effect valt binnen. EA is er klaar voor.

Mass Effect Andromeda. De eerste titel die genoemd wordt. We zaten er al een tijdje op te wachten en daar is hij dan. Een prachtige openingstrailer maar daar stopt het dan ook mee wat betreft deze game. Na de vele superlatieven die genoemd worden, kondigen ze 3 nieuwe IP’s aan waarvan één totaal onverwachte. De finale zal bestaan uit Star Wars Battlefront. Maar goed, genoeg geluld, games willen we zien.

Need for Speed

EA13Als eerste zien we beelden van een nieuwe Need for Speed. Glanzende bolides, achtervolgingen door de politie, een crew? Een reeks aan elementen uit andere racegames worden genoemd. Dit moet de ultieme Need for Speed gaan worden. Een game waarin je reputatie moet opbouwen in een open wereld die twee keer groter is dan Rivals. Deze Need for Speed heeft meer customizations dan ooit. Er zijn vijf manieren om te spelen, snelheid, stijl, bouw, crew en outlaw. Al deze onderdelen gebruik je, of je specialiseert je in één van deze pijlers. Op 3 november moet hij op de markt komen.

 

Star Wars The Old Repubic

fotoDe fanbase vraagt al tijden om een Bioware story. EA luistert en brengt deze game terug naar die originele stijl. Je speelt als een character wiens keuzes bepalen hoe jij en de wereld eruit zullen gaan zien. Knights of the Fallen Empire gaat deze expansion heten… en hij is gratis!

Unravel

EA2Deze game draait om een klein wezen, Yarni, met een groot hart. Het verhaal vind zijn oorsprong in Zweden en is gemaakt door een kleine studio daar. Het is een puzzelplatform game waarin het wezentje een bolletje rood garen is die langzaam maar zeker afwikkelt. Het is een game waarin je bijvoorbeeld je eigen draad gebruikt om over diepe afgronden heen te swingen en langs vele vijanden heen te rennen met de eeuwige rode draad achter hem aan. Het is prachtig vormgegeven met heldere kleuren en een wezentje die je hart zal stelen.

ea3

Plants vs Zombies Garden Warfare 2

EA4Het origineel heeft zo’n 6 miljoen spelers gehad. Deel 2 wordt in een totaal nieuwe wereld gespeeld waarin de planten nu eens de agressors zijn. We zien een fabriek waarin de evil lord nog steeds bezig is om een wereldzombie heerschappij te bouwen. Maar dan vallen de planten aan. We zien een 4 co-op zombie mode genaamd Graveyard ops waarin je samen met vrienden je fabriek moet verdedigen.

De nieuwe Superbrains character is een krachtzombie die elke plant neerslaat. Nu ook een sniper genaamd Captain Deadbeard. Zo zijn er dus in totaal 4 verschillende characters met een eigen class. Ook de super-robot-zombies die in de fabriek gemaakt worden, zijn inzetbaar om het plantgeweld tegen te houden. Maar dit niet alleen, er is nu ook een singleplayer en een splitscreen co-op. De game laat je gebruik maken van de characters van deel 1. En hij zal gratis content krijgen, tot lang na de lancering.

Sports

EA1Ja hoor, de NHL is back. Ik hou er van. Lekkere starttrailer, mooie plaatjes. En snelheid. NHL 16 heeft het team hoog in het vaandel staan. Dus het team wordt weer centraal. Golf is de volgende titel. Met vele courses. Dan komen we op Ultimate team uit met 2 keer zoveel inhoud als die van vorig jaar. Er komen nieuwe modes in Fifa en NHL. Madden krijgt een trainings modus, handig voor de nieuwkomers. Verder met NBA LIVE 16. Voor mij toch een beetje het kleine broertje van 2K, maar goed. Ze gaan een app uitbrengen waarmee je jezelf in de game kan brengen. Er wordt voorgedaan hoe je deze app op je mobiel kan gebruiken, 2 foto’s maken en hopla, je hoofd staat gerendered.

EA8Gameface HD is de naam van de app. Met XP kan je jezelf aanpassen, er is veel aandacht voor de eigen specifieke bewegingen van spelers. Met Live Motion hebben ze deze bewegingen zo goed mogelijk ingevoerd. Ook het passen is totaal vernieuwd. Ook het schieten is totaal vernieuwd waarbij jij bepaalt wanneer de bal je handen verlaat. Voor 2K de normaalste zaak van de wereld, voor EA niet. Dus wie weet, is dit een kleine inhaalmanoeuvre. De trailer van de in-game gameplay is wel erg vet.

EA6Nu even een zijstap naar de mobiele applicaties. Er wordt een range van apps gepresenteerd waaronder Fifa Ultimate team. Speciale aandacht voor Minions Paradise. Dit is een bouw-game waarin de bekende Minions op vakantie zijn en hun schip strand op een onbewoond eiland. En daar kan het bouwen beginnen. Erg komisch zoals dat hoort bij Minions.

Fifa 16

Fifa 16 begint met de grootste speler aller tijden, Pelé. Hij vertelt wat voetbal voor hem betekent en presenteert deze presentatie. Wat gaat versie 16 brengen? Dit jaar willen ze op het hele veld vernieuwingen brengen. Nieuwe manieren om te spelen. De verdediging is verbeterd waarbij de betere spelers worden gevolgd. Het middenveld wordt beter controleerbaar met een intelligente onderscheppings-engine. In de aanval zijn er meer trucs en tips en men heeft Messi gebruikt om zijn vele snelle bewegingen te capturen. Er komt een Fifa trainer die je adviezen tijdens het spelen geeft. Als laatste komen de dames aan de beurt. De hele zomer zullen ze ons op de hoogte houden. Oh ja, EA geeft een E3 cadeautje. Je krijgt vanaf nu Pele in je Ultimate Team.

Mirror’s Edge: Catalyst

EA7

Spelend in een wereld waarin je alles kwijt bent en alles wordt geregeld, wordt je Faith, de held van de game. Deze first-person adventure action game laat je door de City of Glass heen bewegen. De stad wordt beheerst door bedrijven en die bepalen alles. De game zit vol met puzzels en problemen die je moet oplossen. En dit allemaal zonder laadtijden want dat heeft de game niet. Hij wordt 23 februari 2016 verwacht.

Madden NFL 16

Een nieuwe modus die Draft Champions heet. Speciaal voor de Fantasy Team spelers is deze nieuwe modus in het leven geroepen. De modus laat je telkens 3 nieuwe drafts kiezen waarmee je het team kan versterken. Met deze draft teams kan je tegen het spel of online spelen. In de game zelf is het passen verbeterd waarbij de focus lag op quarterbacks, receivers en de defenders. Vooral met de defenders kan je nu directer je tegenstander uitschakelen. 25 augustus komt hij in de winkel.

 

Nu de special, Star Wars Battlefront.

Gemaakt door Dice met de Frostbyte engine. Deze engine brengt het Star Wars Heelal tot leven. Met een aantal vernieuwende technieken brengt het realisme naar deze game. Met hulp van Lucasfilms hebben ze alles zo echt mogelijk gemaakt en zijn alle machines zo getrouw mogelijk.

EA9

Je kan in een X-wing vliegen en dogfighten. Je kan de helden of schurken kiezen. Een multiplayer met wel tot 40 spelers. Of je speelt de missies in je eentje. We krijgen beelden te zien van the battle of Hoth waarbij je walkers moet escorteren of deze moet aanvallen. We krijgen beelden te zien van gameplay met beide kanten.

EA10

Een soort Battlefield maar dan in een Star Wars omgeving met veel strijdgeweld op de grond en in de lucht. We zien zowel first als third-person play. Het eindigt met de epische strijd tussen Darth Vader en Luke Skywalker. Ik heb hem al in pre-order. Awesome beelden. I love Star Wars. 17 november kunnen we hem spelen.

Wil je de 10 trailers bekijken, dan is hier het hele overzicht. In de playlist kan je jouw favoriete game kiezen.

 

Tot zover de EA presentatie. Veel van hetzelfde, waardeloze presentatie maar de afsluiter vond ik helemaal niet vervelend.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments