Het gaat niet lekker met EA. Ze gaan een grote groep werknemers ontslaan.

Electronic Arts gaat 350 man ontslaan. EA baas Andrew Wilson laat in een mail weten dat ze op de marketing en publishing afdeling meer gestroomlijnd gaan werken. Dit volgt op een reorganisatie die vorig jaar is begonnen en het verandert de internationale strategieën en maakt dat zij kantoren in Rusland en Japan gaan sluiten.

Wij hebben een visie waarin we het beste bedrijf van de wereld willen worden. Als we eerlijk zijn dan moeten we erkennen dat we dat op dit moment niet zijn. We moeten aan de slag met onze games, onze relatie met de spelers en ons bedrijf. In het bedrijf zijn de teams al bezig met het creëren van hogere kwaliteit games en live services, het bereiken van meer platforms met onze producten en met abonnementen. We zijn bezig onze Frostbite tool te verbeteren, ons te focussen op ons netwerk en cloud gaming en om het gat tussen ons en onze spelers te dichten.

Het personeel wist al een tijdje dat dit eraan zat te komen. Al sinds oktober wist men dat er een reorganisatie aan zat te komen. Dit is het zoveelste gamebedrijf waar men grote aantallen mensen ontslaat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments