Terwijl menig gamer nog zit te wachten op Bioware’s Mass Effect Andromeda, geeft EA aan dat de ontwikkelaar ook nog binnenkort een nieuwe game zal aankondigen. Helaas is ‘binnenkort’ een relatief begrip en een nieuwe game is ook geen Mass Effect Trilogy Remaster.

EA’s Vice President Patrick Söderlund heeft de laatste tijd leuke PR praatjes. Na de E3, tijdens GamesCom en nu ook weer over nieuwe IP’s (intellectual properties, oftewel nieuwe game franchises). Söderlund geeft aan dat EA altijd op zoek is naar vernieuwing. Je hebt natuurlijk de bekende franchises als FIFA, Madden, Battlefield en Star Wars waar nu elk jaar nieuwe delen van uitkomen, maar op een gegeven moment zijn nieuwe verhalen ook leuk om te spelen. Söderlund is echter niet de enige met een praatje over EA.

Mass Effect Remaster?

Het is allemaal leuk om te praten over nieuwe franchises, maar waarom zien we dan toch geruchten over een Mass Effect remaster? Volgens EA’s Peter Moore (professioneel praatjesmaker en tevens oud-medewerker van Microsoft) kan de uitgever veel geld verdienen door een Mass Effect remaster te maken. Hij vindt alleen dat EA vooruit moet gaan i.p.v. oude games te remasteren. Ik heb hier al eerder over geschreven op een vrij agressieve manier (‘WAT EA ZEGT IS BULLSHIT!!!’). Projecten als een Mass Effect remaster zouden alleen maar in de weg staan van de ontwikkeling van Mass Effect Andromeda, zegt Moore. Daar komt ook nog bij dat EA nu niet de mankracht heeft om een remaster te maken. Iedereen is actief met een game.

Mass Effect Trilogy

‘Er is makkelijk geld te verdienen, maar dat doen wij niet’, rot op man.

Dit schiet weer helemaal in mijn allergiezone. Peter Moore geeft namelijk aan dat er makkelijk geld kan worden verdiend in de industrie, maar dat zij de focus hebben op de spelers zelf en nieuwe IP’s willen leveren met nieuwe ervaringen. Rot toch op man. Elke EA game heeft al vanaf het eerste moment een DLC plan klaarliggen waar je een extra 50 euro voor mag dokken. En dan durft Peter Moore nog neer te kijken op bedrijven als bijvoorbeeld Capcom die oude reeksen weer opknapt? Onterecht. Capcom is ook niet goed bezig in mijn ogen, maar EA is zeker geen heilig boontje.

Maar goed, als EA zo speler georiënteerd is, waarom maken ze dan niet wat de spelers vragen… een Mass Effect remaster? Moore geeft wederom het argument dat EA naar de toekomst kijkt met nieuwe games en niet herkauwen van oude franchises. Ergens had ik best respect gehad voor deze uitspraak als EA zelf niet ook bestond uit een stel geldwolven.

Als je naar de spelers luistert, maak dan Skate 4!

Skate 4 is wat we willen! Tenminste, ik sowieso en veel gamers met mij, denk ik. Waar is de nieuwe Fight Night? EA wil zo graag nieuwe dingen maken, maar een vervolg op Skate 3 (één van de meest chille games ooit) doen ze niet. Ik vind EA dus een beetje pretentieus. Sowieso kijk ik al door PR praatjes heen van sommige bedrijven, maar mannen als Peter Moore en Patrick Söderlund hebben soms echt oogkleppen op. Niks nieuws natuurlijk, maar wel merkwaardig.

Wat vinden jullie? Mass Effect Remaster wel doen of niet?

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Ik heb persoonlijk liever een nieuwe trilogie. Het verhaal kennen we in principe grotendeels en daar speel ik de meeste games voor. Battlefield /Battlefront uitgezonderd ????