Nadat EA beide delen van Titanfall al had uitgebracht, hebben ze nu dan ook maar de studio achter die game gekocht. Ze tellen daar een slordige $151 miljoen voor neer, een bedrag dat over de jaren nog verder op kan lopen.

Ze troeven hiermee de Zuid-Koreaanse uitgever Nexon af, de uitgever achter de mobiele Titanfall-game, die ook al een bod hadden gedaan. EA had 30 dagen om te beslissen of ze een beter bod wilden doen en dat hebben ze gedaan.

De CEO van Respawn, Vince Zampella, is uiteraard erg blij met de overname.

Wij hebben Respawn opgericht met het doel om een studio te maken met het grootste talent uit de industrie en een topontwikkelaar met innovatieve games te worden. Wij hadden het gevoel dat dit het moment was om ons aan te sluiten bij één van de leiders uit de industrie die de middelen en support heeft die we nodig hebben om op de lange termijn succesvol te zijn. Dit is een grote stap voor EA, Respawn en onze spelers.

Titanfall 3 is in de maak

Tijdens het bericht van de overname liet EA weten dat Respawn momenteel aan 3 titels werkt. Een VR-titel, een nieuwe Star Wars-titel en een nieuw deel van Titanfall. Behalve dat we weten dat het VR-project ergens in 2019 uit moet komen is er verder nog niks bekend over de rest, maar ik gok dat Titanfall 3 wel eens een first-person shooter zou kunnen worden met een stevige nadruk op multiplayer.

Kijken we al uit naar Titanfall 3? Of vinden jullie het spannender of Respawn hun Star Wars-titel wel af mogen maken? Laat het ons weten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments