De nieuwe kwartaalcijfers zijn weer bekend en wat blijkt? Electronic Arts boert goed!

Je zou zeggen dat men wel een keer klaar is met de microtransacties in video games. Maar dat blijkt toch tegen te vallen. EA haalt namelijk even 1 miljard dollar op aan microtransacties. In hun financieel rapport ook wel ‘live services’ genaamd. En in de rechtbanken uiteraard ‘surprise mechanics‘ genoemd.

Het moge duidelijk zijn. Bij EA hebben ze het stimuleren van in-game aankopen tot een kunst verheven. Boze tongen beweren dat er zelfs meer creativiteit ingezet wordt bij het innoveren van de ‘surprise mechanics’ dan in het innoveren van hun games. Uit de financiële rapporten van EA blijkt dat een groot deel van de transacties komen uit Ultimate Team modes van de EA’s sports games, zoals FIFA, Madden en NHL.

Microtransacties niet de enige melkkoe

Toch moet gezegd worden dat afgelopen kwartaal microtransacties niet de enige bron van inkomsten waren. De game Star Wars Jedi: Fallen Order heeft het namelijk boven verwachting goed gedaan. Waar verwacht werd dat de game 6 tot 8 miljoen exemplaren zou verkopen, bleken dit er 10 miljoen te worden. Een mooie opsteker, want de game zit ontzettend goed in elkaar en is door de meeste reviewers als positief beoordeeld.

Ook Apex Legends is uit een dip aan het klimmen. Na een vliegende start, werd het 2e seizoen van de game minder goed ontvangen en nam het aantal spelers drastisch af. Het 3e seizoen daarentegen heeft weer voor nieuwe spelers gezorgd en ook de aanloop naar het 4e seizoen verloopt soepel.

Kortom, ondanks de nodige kritiek staat EA er, in ieder geval financieel gezien, uitstekend voor.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments