Af en toe komt een ontwikkelaar een trademark tegen waarvan ze denken: oh ja, die hebben we ook nog. EA lijkt dit met Jade Empire te hebben en ze hebben het trademark op deze titel onlangs dan ook vernieuwd.

Jade Empire, wie kent het niet? Nou, ik dus niet. Ik kende de naam, maar de game heb ik nooit gespeeld. Een beetje onderzoek leert dat het om een RPG van BioWare gaat die lang geleden nog op de originele Xbox uitgebracht is. Het speelde zich af in een fictieve wereld die gebaseerd was op de Chinese oudheid waarin je met behulp van diverse vechtsporten je een weg door de wereld knokte.

Een aantal maanden geleden kondigde Microsoft aan dat ze Jade Empire op gingen nemen in het backwards compatibility programma. EA lijkt te willen profiteren van de hernieuwde kennismaking van de fans met deze titel, want op 22 januari hebben ze het trademark van deze game vernieuwd.

Wat overigens wel belangrijk is om in je achterhoofd te houden, is dat dit niet automatisch betekend dat er ook een tweede deel aan zit te komen. Het kan ook gewoon zijn dat EA hun rechten op deze game zo probeert te beschermen, maar het kan natuurlijk wel gewoon dat ze inderdaad met een nieuwe game in de serie aan de slag zijn, maar totdat er een officiële aankondiging komt blijft het koffiedik kijken. Als we meer weten laten we jullie dit natuurlijk ook weten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments