EA is gezwicht en gaat nu crossplay testen voor FIFA 22. Dus eindelijk met je PS vrienden een potje ballen.

Ik heb persoonlijk weinig problemen met matchmaking binnen FIFA maar in deze tijd waarin we de gamercommunity als geheel willen zien, is crossplay wel het magische woord.

In de laatste Pitch Notes van EA wordt uitgelegd dat spelers crossplay kunnen proberen in zowel Online Seasons als Online Friendlies op de PlayStation 5, Xbox Series X|S en Stadia. Om mogelijke problemen met crossplay te beperken, kiest EA ervoor om crossplay op deze beperkte manier uit te rollen. Zodra de feedback binnen is en de game niet kapot gaat door deze functie, zal het bedrijf vervolgens kijken om crossplay op grotere schaal te implementeren.

Als je staat te popelen om mee te doen, zijn er een aantal stappen die je moet nemen. Als je eenmaal in het hoofdmenu van FIFA 22 bent, zoek je rechtsonder de widget op en open je die met de bijbehorende knop. Van daaruit kunnen spelers hun deelname aan crossplay-tests in- of uitschakelen, evenals de matchmaking bij benadering van de locatie.

Om met een vriend(in) te spelen, selecteer je zijn of haar naam in je vriendenlijst in de widget en volg je de aanwijzingen op de knop om hem of haar uit te nodigen voor een wedstrijd. Je kunt ook gewoon het speltype Online vriendschappelijke wedstrijden openen en je vriend(in) uit de lijst op het scherm selecteren om hem/haar uit te nodigen voor een wedstrijd. Online Seizoenen werkt zoals normaal, behalve dat je de crossplay-functionaliteit moet inschakelen.

Hopelijk geven de tests EA Sports alles wat ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat crossplay een volwaardige functie wordt in FIFA 23. In de tussentijd kun je nu al voetballen met je vrienden via deze nieuwste test.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments