EA: “Als het nodig is stellen we Mass Effect nog eens uit”

Nog een uitstel is niet uitgesloten

Mass Effect Andromeda. Velen van ons wachten met smart op dit nieuwe deel uit de serie. Net zovelen moesten een traantje wegpinken toen de game werd uitgesteld van eind 2016 naar begin 2017. Stop de zakdoekjes nog maar niet helemaal weg, want als EA het nodig vindt wordt de game gewoon nog een keer doorgeschoven.

Gisteren kwam bovenstaande trailer online. De trailer moedigt nieuwe spelers aan om lid te worden van The Andromeda Initiative. Om het mooi te zeggen, zij zoeken nieuwe rekruten. Registreer je je voor dit initiatief dan krijg je allerhande informatie over de komende game. Vanaf 7 november zou het programma in werking gaan.

Uitstel of niet?

Mass Effect Andromeda stond oorspronkelijk gepland voor release eind 2016. Eerder dit jaar werd al bekend dat EA de game doorgeschoven had naar 2017, omdat ontwikkelaar Bioware meer tijd nodig had om ervoor te zorgen dat de game al zijn beloftes waar gaat maken.
De game staat nu gepland voor het einde van EA’s fiscale jaar, wat betekent dat Mass Effect uiterlijk in maart 2017 uit zou moeten komen.

Echter tijdens een financiële bijeenkomst zei EA’s Chief Financial Officer Blake Jorgensen dat EA de game nogmaals uit zou stellen als ze vinden dat er meer tijd nodig is om hem nog beter te maken.

“Op dit moment ligt Mass Effect Andromeda goed op schema. De game ziet er prachtig uit en we zijn erg blij met de ontwikkeling. Maar zoals jullie gemerkt hebben, zijn we bereid om de launchdate te verschuiven als we denken dat het nodig is om de player experience te optimaliseren”.

mass-effect-gamescom

Als de gameplay volgens ontwikkelaar Bioware nog niet op niveau is dan hebben ze EA’s zegen om Mass Effect nogmaals door te schuiven. “Dit zou om een week maar ook om een maand of een halfjaar kunnen gaan als het nodig is”, zei Jorgensen.

Voor nu lijkt het erop dat de game op schema ligt om uiterlijk in maart 2017 uit te komen. Jorgensen zei dat EA een eventuele vertraging zo snel mogelijk naar buiten zou brengen als dat aan de orde is.

Goed besluit van EA? Of toch liever zo snel mogelijk dat universum weer instappen en een paar bugs voor lief nemen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments