Van 11 tot en met 13 juni 2019 kunnen we weer genieten van de grootste gamebeurs ter wereld: de E3 in Los Angeles. In deze reeks bespreken redactieleden van XboxNederland.nl hun verwachtingen.

De dingen waar ik ’s nachts voor wakker blijf zijn op één hand te tellen en de E3 is er daar 1 van. Ieder jaar kijk ik behoorlijk uit naar de E3. Het volgen van streams, shows op Mixer, maar zeker ook het gespeculeer in de weken voorafgaand aan de beurs zelf. Een mogelijk ‘we weten het niet 100% zeker’-lek van de Walmart. Een onoplettende marketingmedewerker bij Amazon die per ongeluk een nog niet aangekondigde game in pre-order status klaar zet. Een interne memo van Ubisoft met de complete E3 line-up, ‘maar we weten niet zeker of het logo op de memo wel authentiek is’. Ik kan hier geen genoeg van krijgen en het hoort wat mij betreft bij de E3 beleving. Ik doe zelf ook graag een duit in het zakje en zal hier enkele (hoopvolle) verwachtingen bespreken.

xCloud Game Streaming

Allereerst de ontwikkelingen rondom xCloud. Met cloud gaming moet het mogelijk gaan worden om je games te streamen. Het idee alleen al. Ik kan écht niet wachten om mijn complete Xbox library op andere devices te gaan spelen. Puzzel platformers op mijn iPhone, turned-based strategy games zoals Mutant Year Zero op mijn iPad, en games als Halo Wars 2 op mijn laptop. En dan natuurlijk met toegang tot het Xbox Live netwerk en alle functionaliteiten die daarbij horen, inclusief achievements en progressie. Ik hoop dat we deze E3 een flinke concretisering van de Project xCloud plannen krijgen. Het liefst met namen, rugnummers en datums voor in de agenda!

De Xbox Legacy – Gears, Fable en Halo Infinite

Qua games gaat deze E3 bij Microsoft draaien om het verleden en de toekomst. In de persconferentie verwacht ik dat ze dit sterk zullen gaan accentueren. En hoe kan dat beter dan met aankondigingen van Gears, Fable en Halo Infinite. Gears is natuurlijk al aangekondigd, maar heeft nog geen releasedatum. Hetzelfde geldt voor Gears POP! en Gears Tactics. Ik verwacht datums voor alle drie de games verspreid over eind 2019 en begin 2020. Ook verwacht ik (of is het meer hopen?) op een nieuwe Fable én wel door Playground Games! Het zou super zijn als zowel Gears als Fable nog op de huidige generatie consoles uitkomen. Om vervolgens het Legacy gedeelte af te sluiten met het bekendmaken van de releasedatum van de Anaconda met Halo Infinite als launch titel.

De Toekomst – Xbox Game Studios en nieuwe IP’s

Het is Xbox meermaals verweten dat er een gebrek is aan exclusieve content. Het lijkt erop dat ze deze kritiek bij Microsoft ter harte hebben genomen, want afgelopen twee jaar hebben zij meerdere studio’s opgekocht (bij 15 ben ik de tel kwijtgeraakt). Vooralsnog is er weinig bekend over waar deze studio’s mee bezig zijn. Ik verwacht dat komende E3 enkele titels getoond zullen worden. Laten we zeggen, drie exclusieve IP’s van de nieuwe Xbox Game Studios. Kleinere, story-driven games. Deze games worden aangekondigd, vervolgd door een visie hoe al deze studios bij de nieuwe generatie Xbox zullen gaan zorgen voor constante aanwas van nieuwe games voor in de Xbox Game Pass. Want op dit laatste zal het accent komen te liggen. De Xbox Game Pass zal alleen succesvol zijn bij voldoende instroom van nieuwe content en studios zijn nodig om hierin te voorzien.

Cyberpunk 2077

‘There are worlds to be saved, heroes to be made, and legends to become. Together, %*^$$ hack CD Projekt RED %*^$%. Met deze legendarische woorden leek het er op dat Phil de persconferentie van de E3 2018 zou gaan afsluiten, maar Microsoft had in samenwerking met CD Projekt RED nog een nabrander. Een hack door CD Projekt RED, gevolgd door een trailer van Cyberpunk. Een absoluut ‘holy-shit’-momentje. Het was de eerste keer dat ik beelden zag van Cyberpunk en man wat was ik onder de indruk. Later, in augustus 2018, was er nog een ‘hack’ van CD Projekt RED op Twitch, waar we vervolgens een uur lang van gameplay beelden konden genieten. Het zou fantastisch zijn als we deze E3, tijdens de Microsoft persconferentie, eindelijk een releasedatum gaan horen. Ik verwacht dat Cyberpunk nog deze generatie uit gaat komen, om vervolgens de game nogmaals te kunnen verkopen op de nieuwe generatie consoles. Een strategie die door Rocktstar al eens succesvol is toegepast met GTA V in de overgang van de Xbox 360 naar de Xbox One

The Simpsons – omdat iedereen zijn guilty pleasures heeft

Ik ben groot fan van de Simpsons. Iedere avond wordt er tenminste 1 episode gekeken. Dus ik heb ook vrijwel alle games gespeeld, zoals: Hit and Run, Road Rage en The Simpsons Game voor de Xbox 360. Zelfs de The Simpsons – Tapped Out, waarbij mijn mooie Springfield volgepropt werd met lootboxes door EA (Homer moest betalen voor zijn in-game donuts!). Maar, het maakte me niet uit. Ik wil met mijn favoriete Springfielders kunnen spelen. Liever nog vandaag dan morgen. En het is de hoogste tijd voor een nieuwe game. Cyberpunk, Beyond Good and Evil 2, GTA VI, het kan me allemaal gestolen worden als een nieuwe The Simpsons videogame wordt aankondigt. Helemaal mooi als EA dan de licenties zou overdragen aan Ubisoft.

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer voorspellingen te maken zijn, en sommigen die ik hier beschreven heb liggen wellicht voor de hand. Maar, als al deze verwachtingen uit gaan komen dan is de E3 voor mij persoonlijk in ieder geval zeer geslaagd!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments