Na 10 jaar is het moment gekomen. We gaan afscheid nemen van een oude en vertrouwde vriend.

Phil Spencer heeft in een uitgebreide lofzang laten weten dat de productie van de Xbox 360 stopgezet gaat worden. De 360 heeft meer dan 10 jaar de console markt bevolkt en is het startpunt geweest voor franchises als Gears of War. Het was ook de eerste console die gebruik maakte van de Kinect techniek en die de feedback van zijn gebruikers meenam in updates. Xbox Live werd er op door ontwikkelt tot wat het nu is.

xbox_360_assembly[1]De productie stopt maar dat betekent niet dat de verkoop stopt. Microsoft verkoopt de aanwezige voorraad nog gewoon en ook de ondersteuning voor de console blijft voorlopig nog bestaan. De Xbox Live services gaan gewoon door en de servers blijven online zodat je online kan blijven gamen. De Xbox 360 store blijft games verkopen en er blijft ondersteuning voor de hardware bestaan.

Ome Phil besluit met het bedanken van de community die de Xbox 360 zo groot hebben gemaakt.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
DarkCaBo
DarkCaBo
6 jaren geleden

Mooiste console allertijden! Heel veel leuke tijden mee gehad! De 360 heeft mij na jaren lang Nintendofan te zijn weten over te stappen naar Xbox. Ik heb toen ter tijd nog wel een wii gehad en nu ook nog een wiiu. Maar sinds ik de Xbox One hebt staat deze nooit meer aan. Alleen de gears franchises was voor mij al een reden om voor de Xbox one te gaan. Halo is reden nummer 2 en zo zijn er nog meer geweldige exclusives.