Dying Light was een kraker. Met recht één van de beste zombiegames op de markt. Komt er nu een deel 2?

marchewka-main[1]CEO Pawel Marchewka heeft deze week in Polen laten weten dat Techland met twee nieuwe games bezig is. De eerste is een nieuwe titel die ontwikkelt wordt in Warschau. Het gaat een open wereld fantasie game worden met wat meer RPG elementen dan we in Dying Light hebben gezien. Ook zal er een co-op multiplayer in de game zitten en een singleplayer. Na deze aankondiging is men gaan speculeren over de titel en velen dachten dat het een Hellraid zou gaan worden, een project wat een jaar geleden in de wachtkamer gezet is. Marchewka gaf aan dat Hellraid nog steeds bestaat maar dat men een ander idee heeft gekregen die voorrang had. De nieuwe titel maakt wel gebruik van een aantal technische elementen maar het heeft verder niets met Hellraid te maken.

Er zijn op dit moment geen concrete plannen voor Hellraid of Call of Juarez, een andere titel die al een aantal jaren op de plank ligt, maar mocht er een ontwikkelaar komen die ze kan oppakken of met ons wil samenwerken, dan is die mogelijkheid er, aldus Pawel.

De tweede game wordt in Wroclaw ontwikkelt maar daar zijn geen naam of bijzonderheden over bekend. Wroclaw is de studio waar Dying Light is gemaakt. Marchewka noemde Dying Light 2 nog wel even. Op de vraag of er mogelijk een nieuwe Dead Island gemaakt zou worden nu dat de relatie met Deep Silver weer is hersteld, Techland is bezig met de remaster van Dead Island waarbij ze gebruik maken van de Dying Light engine, was het antwoord nee. Er is over gepraat maar men is meer bezig met Dying Light en Dying Light 2. Ook PR manager Anna Lada-Grodzicka gaf aan dat het Dying Light merk belangrijker is voor Techland. Op de directe vraag of men in Wroclaw bezig is met Dying Light 2 gaf Marchewka aan dat hij daar niets over kan zeggen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties