In 2016 viert Duke Nukem 3D zijn 20ste verjaardag. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een remake. De uit 1996 stammende game wordt volgende maand uitgebracht in een splinternieuw jasje.

Zoals we een aantal dagen terug al voorspelden komt er daadwerkelijk een remake van Duke Nukem. Gelukkig is er niet zomaar een game uitgekozen, het is de immens populaire Duke Nukem 3D die we weer kunnen gaan spelen. De remake zal uitkomen onder de naam Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour.

Meer dan alleen de oude game

Duke Nukem 3D wordt niet alleen aangepakt om speelbaar te worden op de huidige generatie consoles. Er zijn ook behoorlijk wat extra’s toegevoegd om de liefde voor Duke weer aan te wakkeren bij de spelers.

Het originele team van Duke Nukem 3D heeft de koppen weer bij elkaar gestoken om wat splinternieuwe content te maken voor de trouwe fans. Hierdoor zijn er maar liefst 8 nieuwe levels ontworpen voor de remaster.

Ook was de componist, Lee Jackson, weer aanwezig om een nieuwe soundtrack te maken voor de 20th anniversary editie van de game.

Als laatste is de man achter Duke’s stem teruggekeerd. Jon St. John heeft namelijk weer een aantal heerlijke one-liners ingesproken. Zonder de komische opmerkingen van Duke zou het natuurlijk geen Duke Nukem zijn.

Betekent dit een tweede leven voor Duke?

Ik denk dat er een grote kans is dat de producenten met deze remaster willen kijken of Duke het nog goed doet bij de fans. In 2011 werd de langverwachte Duke Nukem Forever uitgebracht en helaas werd de game niet zo goed ontvangen als gehoopt.

Daarom kan ik me goed voorstellen dat de producenten benieuwd zijn of er nog wel vraag naar een Duke Nukem is. En als die vraag er blijkt te zijn kunnen ze natuurlijk weer verder met een nieuwe game.

Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour komt 12 oktober naar Nederland. Je kunt de game al aanschaffen in de Xbox Store voor €19,99. Daarnaast zal de game ook uitkomen voor de PS4 en pc.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments