Het gehannes met gamertags kennen we denk ik allemaal. Om van de ‘creativiteit’ van het verzinnen van namen maar te zwijgen. Maar dat kan tot het verleden behoren.

We kennen het wel. Je wil een bepaalde naam gebruiken en helaas, de naam bestaat al. Het enige wat je dan kan doen is goochelen met tekens of er cijfers aan toevoegen. Maar dat hoeft niet meer.

Vanaf nu kan je namelijk gewoon de naam kiezen die je wil, zelfs als een ander deze al heeft opgeëist. Voor je huidige gamertag verandert er trouwens niets.

Meer opties

Naast wat nieuwe alfabetten die je kan gebruiken, 10 nieuwe om precies te zijn, om je tag uniek te maken is er ook een nieuw foefje geïntroduceerd. Kom je namelijk een Gamertag tegen die al in gebruik is, dan kan je die nu gewoon claimen. Dus wil je jezelf dolgraag ‘Pannenkoek’ noemen maar is er al een pannenkoek in de Xbox community aanwezig, dan kan je die gewoon pakken. Je ziet dan bij je Gamertag met grote letters ‘Pannenkoek’ staan met als extra een kleiner geschreven suffix oftewel een hashtag met cijfer (zoals #1022)

Op rij zien we (A) een gamertag in de taal Hangul, (B) een gamertag die gewoon hetzelfde is, (C) een gamertag in Cyrillisch schrift en (D) een gamertag die al eerder was gebruikt en een suffix heeft gekregen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments