Het is een dienst waar veel gebruik van gemaakt wordt. Je files ergens neerplempen en ze op een ander systeem weer oppakken, Dropbox.

Vanaf nu is deze dienst ook beschikbaar op de Xbox One in de vorm van een app. Als we het vanuit het oogpunt van Windows 10 bekijken is het niet gek. Je Xbox One is gewoon een Windows 10 computer die je aan je tv hangt. “We wilde een probleem die we allemaal kennen oplossen, het delen van files vanaf het grootste scherm in je huis” aldus Dropbox engineer Rudy Huyn. “Dit betekent dat we, zonder dat men een HDMI kabel vanuit de laptop moet verbinden met de tv, die mogelijkheid aan gebruikers moeten geven.”

Als je ingelogd bent kan je screenshots en foto’s direct naar Dropbox zetten. Je kan ook video bestanden vanuit je Dropbox naar de Xbox One streamen. Een grote vooruitgang voor diegene die vele videofilms op hun pc hebben staan maar geen mogelijkheid hebben dit naar de Xbox te streamen. Zelfs VLC kan deze bestanden gewoon zien en afspelen.

Ook voor ontwikkelaars is dit goed nieuws. Zij vroegen al langer om een soort verkenner waarmee ze toegang hun bestanden konden vinden die normaliter in de cloud zouden hangen. Zonder dat was het niet mogelijk om hun apps te laten werken. Nu kunnen ze dit via Dropbox toch regelen.

Natuurlijk was OneDrive al op de Xbox One aanwezig maar het gebruik van Dropbox is toch populairder.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments