DOOM ontwikkelaar id Software heeft onlangs bekend gemaakt dat we ongeveer 13 uur gaan doen over de singleplayer campaign.

Als je dit wegzet tegenover een dertien-in-een-dozijn shooter zoals ‘Call of Doody’ dan is dit vrij lang. Shooters zijn over het algemeen zo multiplayer gericht dat de singleplayer modus meestal slechts een uurtje of 8 duurt. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je speelt en op welke moeilijkheidsgraad. Ren je als een idioot door de levels heen op easy mode dan ben je natuurlijk een stuk sneller klaar dan dat je op hardcore mode elke centimeter van de map gaat onderzoeken. En laten we eerlijk zijn, de meesten van ons doen de single player niet eens. Maar wel klagen dat de single player campagnes in shooters altijd zo kort is, ja zo ken ik er nog wel een paar. Maar goed, terug naar de feiten. DOOM duurt dus ongeveer 13 uur als we id Software moeten geloven. Via onderstaande Tweet is dit naar buiten gebracht, lang leve social media:

Ongeveer gemiddeld ietsjes meer dan 13 uur. Klinkt wel goed voor een shooter anno 2016 als je het mij vraagt. Wat we eerder al leerden over de DOOM singleplayer campaign is dat er geen co-op in zit. Helaas kunnen we dus niet samen hordes demonen, duivels en ander gespuis doormidden zagen met een kettingzaag. Co-op is enkel mogelijk via de SnapMap modus, welke tijdens de E3 show van Bethesda werd laten zien. Met de SnapMap mode kun je zelf levels maken en online zetten voor anderen om te spelen en kun je dus ook samen in co-op spelen.

DOOM komt op 14 maart uit op alle consoles en pc.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments