Via de Australische Xbox Store is onlangs uitgelekt dat je bij een digitale pre-order van DOOM op de Xbox One gratis DOOM I en DOOM II krijgt via de backward compatibility.

Het nieuws is nog niet officieel naar buiten gebracht door Microsoft maar het ziet er naar uit dat we bij een digitale pre-order van de nieuwe DOOM ook DOOM I en II krijgt. DOOM III wordt gek genoeg niet vermeld in de omschrijving van de pre-order. Ook ontvang je bij de pre-order het Demon Multiplayer Pack. Dit pakket bevat een unieke Demon outfit, drie unieke ingame iD logo’s, 6 Hack Modules en nog meer leuke extraatjes.

doom

Pre-order 2.0

Microsoft is al langer bezig met dit soort pre-order lokkertjes. Dankzij de backward compatibilty van Xbox 360 games en samenwerking met uitgevers heeft Microsoft hier een sterke strategie. Ik noem dit voor het gemak even pre-order 2.0, wat nou extra items krijgen bij een Collector’s Edition? Digitaal pre-orderen via de Xbox Store en je krijgt gewoon gratis (oude) games. Microsoft krijgt zo de volle pond aangezien ze dik € 59,99 of zelfs € 69,99 rekenen voor een game. Ook hoeven ze niets te delen met fysieke gamewinkels die natuurlijk ook een flink deel van de verkoopprijs krijgen. Met deze strategie gaat Microsoft heel snel naar meer digitale verkoop dan fysieke verkoop, wat we al zagen bij Fallout 4. Wat vinden jullie van deze strategie, goede zaak of willen jullie niet af van de fysieke games?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments