‘Jottem, jottem, de game loopt op 1080p 60fps, want dat is het allerbelangrijkste aan de game. Het maakt mij niet uit of Doom verder een kutspel is en saai wordt na tien uur spelen, maar die 1080p en 60fps doet het hem’ – K. Neus

Goed, dan nu over naar de orde van de dag, Doom wordt niet gecensureerd in Duitsland! Is dat nieuws? Ja, best wel, want je moet je voorstellen dat games als Gears of War gewoon paars of groen bloed hadden. Als het rood is, nou, berg je dan maar hoor. Dat kunnen we onszelf niet indenken natuurlijk. Het is een beetje een rare wet in Duitsland, maar dat maakt niet uit, want Doom krijgt nu dus geen censuur. Je kan in volle glorie allerlei monsters kapot maken en hoofden eraf rukken! Luguber is dan nog een understatement.

Het is wel echt goed nieuws voor onze medegamers in Duitsland, Doom is het eerste spel in de historie van de franchise die gewoon een volle release krijgt zonder dat er dingen uitgelaten worden. Doom 1 en 2 zijn zelfs verboden geworden in Duitsland.

Doom

Zoals ik ook al aangaf in het citaat van K. Neus, wordt Doom ook een game die op 60fps loopt met een resolutie van 1920×1080. Bij een titel als Doom vind ik 60fps wel fijn, want je zult zo meteen merken dat het spel echt snel gaat en net als vroeger in Serious Sam, allemaal monsters op je komen afgelopen. Moet 1080p en 60fps tegenwoordig altijd nieuws zijn of mogen we het op dit punt van de generatie wel eens verwachten?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments