Je zou bijna denken dat dit bericht ook op de Spelbreker thuis zou horen. Daar berichtten we al gekscherend dat Trump Watch Dogs 2 zou gaan verbieden omdat er teveel homorelaties in te zien zijn. Helaas is dit geen grapje.

FIFA 17 is nu het onderwerp van vragen in een parlement. Het Russische parlement heeft een aantal politici die FIFA als ‘gay propaganda’ hebben gemarkeerd omdat FIFA de LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans en Queer) community ondersteund. Vorige maand konden FIFA 17spelers namelijk een gratis Rainbow kit in Ultimate Team gebruiken. Deze promotie was een onderdeel van Stonewall’s Rainbow Laces campagne. Deze campagne is gericht op het accepteren van spelers en supporters uit de gay community.

 

Een aantal Russische politici willen nu dat FIFA 17 uit Rusland wordt verbannen als EA geen aanpassingen aan de game wil doen. Ze beroepen zich hierbij op een wet uit 2013 die verbiedt dat er propaganda gemaakt wordt voor niet-traditionele seksuele relaties omdat dit de ontwikkeling en gezondheid van kinderen kan schaden.

Het Communistisch parlementslid Valery Rashkin heeft in de krant Izvestia laten weten dat de autoriteiten EA moeten verplichten om de programmacode te veranderen of de leeftijdsaanduiding van dit product aan te passen en dat ze bij weigering de nodige maatregelen tegen EA moeten nemen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal EA hier niets mee doen omdat zij ten volle de LGBTQ community ondersteunen. Het is zelfs zo dat een Human Rights Campaign hen heeft uitgeroepen als de beste werkplek voor LGBTQ mensen.

In de afgelopen twee jaar heeft EA al transgender onderwerpen in twee van zijn grote titels verwerkt. In Dragon Age Inquisition is de eerste transgender character te zien, Cremisius Aclassi. The Sims 4 heeft nu de mogelijkheid om gender neutrale kleding, stemmen of persoonlijkheden te kiezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments