Documentairegame KURSK onderweg naar de Xbox

Documentaires. Ze kunnen enorm stoffig en saai zijn, maar ook donders interessant en leerzaam. Toch zullen velen van jullie kiezen voor een goeie game, maar met KURSK hoef je die keuze wellicht niet meer te maken.  

Op 18 augustus 2000 zonk de Russische atoom-onderzeeër Koersk naar de bodem van de Barentszzee, ten noorden van Noorwegen en Rusland. Alle 118 bemanningsleden vonden hierbij de dood. Tot op de dag van vandaag is de exacte oorzaak nog altijd onbekend. Ontwikkelaar Jujubee is bezig om hier een soort documentairegame van te maken.

KURSK moet een adventure en survival game  in first person worden met een zware nadruk op het verhaal. Datzelfde verhaal zal deels gebaseerd worden op feiten waardoor jij als speler toeschouwer wordt van het drama dat zich bijna 18 jaar geleden voltrok en de wereld geschokt achterliet. Volgens de ontwikkelaar is de game echt bedoeld voor een volwassen publiek dat op zoek is naar een unieke en filmische ervaring.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar zal ergens in juni aangekondigd gaan worden. Reken maar dat ik dat in de gaten ga houden. Dit lijkt mij persoonlijk namelijk donders interessant. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken en dan niet in de laatste plaats omdat het onderwerp nog altijd behoorlijk gevoelig is. Check anders ook even dit artikel dat onze Rob een jaar of 3 geleden al eens schreef over deze game.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments