Goed nieuws voor diegenen die geen genoeg van SteelRising kunnen krijgen. Er is DLC aangekondigd en deze komt al snel beschikbaar!

Begin september van dit jaar kwam SteelRising uit. Een game die zeker in mijn top 10 lijstje van 2022 komt te staan. ‘Ijzersterk’, was de conclusie van de XBNL-review:

Met SteelRising hebben de ontwikkelaars van Spiders een uitstekende game uitgebracht. SteelRising is een toegankelijke Soulslike actie-RPG, gekenmerkt door een meeslepend verhaal met een origineel bedacht alternatief verloop van de Franse Revolutie. Het Frankrijk van de eind 18e eeuw is met authentieke steegjes, parken en kolossale gebouwen, sfeervol weergegeven en van de nodige details voorzien.

De actie-RPG elementen zijn in SteelRising goed geïmplementeerd. Er is een heel scala aan wapens en upgrades vrij te spelen, waarbij je als speler veel keuzevrijheid zult ervaren om je eigen speelvoorkeuren te accentueren. Hoewel de combat in het begin wat stroef en traag kan aanvoelen, ontstaat er met het vrijspelen van upgrades meer tempo in de game en gaat de combat ook meer natuurlijker en dynamischer aanvoelen. In SteelRising staan enkele uitdagende gevechten op je te wachten, maar je zult zelden het gevoel hebben kansloos ten tonele te verschijnen. Mocht je toch wat extra ondersteuning kunnen gebruiken dan is er een heel scala aan opties beschikbaar om de moeilijkheidsgraad van de game aan te passen.

SteelRising is de meest toegankelijke Soulslike actie-RPG die ik ken en dat is wat mij betreft een absolute pré, want het zou zonden zijn om deze originele game vanwege de onvergeeflijkheid die het genre kent aan je voorbij te laten gaan. Ga er voor!

Cagliostro’s Secrets

De DLC van SteelRising, de Cagliostro’s Secrets, brengt behoorlijk wat nieuwe content. Zo wordt er een compleet nieuw level toegevoegd, zullen spelers met een nieuwe hoofdmissie aan de slag kunnen en zijn er een vijftal wapens vrij te spelen. Daarnaast worden er nieuwe vijanden geïntroduceerd en zul je het tegen een nieuwe eindbaas opnemen.

Spelers krijgen pas toegang tot de uitbreiding “Cagliostro’s Secrets” wanneer ze een bepaald punt in het hoofdverhaal hebben bereikt. Je moet het level “Bastille” voltooid hebben om toegang te krijgen tot de nieuwe content. In de nieuwe missie raak je betrokken bij een huiveringwekkend verhaal over een graaf van de koning, Comte de Cagliostro. Hierdoor beland je in Hôpital Saint Louis – een nieuwe, omgeving waarin Louis XVI enkele geheimen heeft verborgen. Tijdens dit duistere avontuur moet je het opnemen tegen de door Mesmer geïnspireerde machines van Cagliostro, waarbij je nieuwe vijanden ontmoet, en nieuwe wapens en kostuums ontgrendelt.

Over SteelRising

SteelRising werpt spelers in een alternatieve versie van Parijs anno 1789, waar de Franse revolutie tot staan is gebracht: de opstand van de burgers wordt met harde hand onderdrukt door een leger automatons dat op bevel van de koning is ingezet. Dit machtige en wrede leger spaart niemand en straft de rebellen met bruut geweld. Parijs brandt, mannen, vrouwen en kinderen worden systematisch afgeslacht. Aegis, het meesterwerk van automatonmaker Vaucanson en de lijfwacht van de koningin, moet de Franse revolutie redden in deze veeleisende action-RPG met een zware focus op gevechten.

De Cagliostro’s Secrets DLC is vanaf 10 november 2022 te spelen. Ga jij er mee aan de slag?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments