Er is geen ontkomen meer aan. Elke game moet er aan geloven. Het is nog wachten op battle royale in FIFA, maar tot die tijd kunnen we ons vermaken met Battlefield V Firestorm.

Firestorm is de naam die Battlefield geeft aan de idioot populaire gamemode, battle royale, in Battlefield V. Dat Firestorm geen kattenpis is blijkt wel uit het feit dat deze gamemode door een andere studio dan DICE wordt gemaakt. De Britse studio Criterion, die je kunt kennen van de Burnout games en verschillende Need For Speeds, heeft het ontwikkeld.

Inmiddels is er meer informatie bekend geworden over Firestorm. Het eerste is dat je de modus speelt als squad, zoals we dat gewend zijn uit Battlefield. Wat we ook gewend zijn uit Battlefield zijn de gevechten met voertuigen, ook dit gaan we terugzien in Firestorm. 64 spelers (16 squads van 4) betreden het spelveld dat steeds kleiner wordt, dit keer geen kunstmatige dome, maar een ring van vuur die je steeds verder insluit. De map waarin het zich afspeelt is de grootste kaart in de geschiedenis van Battlefield.

De modus moet zich onderscheiden van de andere battle royales door de zogenaamde “Battlefield ervaring” wat inhoud dat je in squads speelt en dat er heuse gevechten met grote voertuigen plaatsvinden met alle bijbehorende schade. Ook in Firestorm kan alles namelijk kapot. Wanneer je samenwerkt met je squad, kun je betere gear verdienen door objectives te doen. Al je voortgang wordt bijgehouden in je profiel zodat je de “Winner winner, chicken diners” van Firestorm direct kunt etaleren richting je vrienden.

Hoewel ik vind dat battle royale nogal overhyped is op het moment, klinkt Firestorm wel interessant en is het zeker een modus die ik een paar keer ga uitproberen. Wat jullie?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments