Disney klassiekers speelbaar op Xbox One

In de recent verschenen bundel met oldtimers Aladdin en The Lion King vind je zowel heruitgaven van de Sega als van de Nintendo games. Is dat wel verenigbaar? Voor hen die de jaren 90 hebben meegemaakt is dat maar moeilijk te geloven.

De rivaliteit tussen Sega en Nintendo was er een om niet snel te vergeten. Natuurlijk kan ik daar inmiddels wel overheen stappen, ik heb het dan vooral over de reclames waarin de techgiganten met modder hebben gesmeten. Sega does what Nintendon’t, was er zo eentje. En in het geval van de bundel ‘Disney Classic Games – Aladdin And The Lion King’ is dat nog waar ook. In de bundel vind je een namelijk een Sega Genesis versie van Aladdin, ontwikkeld door Virgin Interactive. De door Capcom ontwikkelde Super Nintendo-versie ontbreekt echter.

Anders dan dat is de bundel verrassend compleet. Tussen de platformklassiekers die tussen 1993 en 1995 verschenen vind je verder een Super Nintendo, Sega Genesis en Game Boy versie van The Lion King. Aladdin is naast het bovengenoemde ook speelbaar als Game Boy en Game Boy Color versie. Ik ben blij te zien dat er extra stappen zijn gezet om een zo compleet mogelijke verzameling aan ports te leveren. En dan heb ik nog niet alles genoemd.

De games staan bekend als vrij pittig. Maak je echter geen zorgen, voor de minder volhardende gamers heeft ontwikkelaar Digital Eclipse de games voorzien van de nodige vernuften. Een voorbeeld daarvan is Watch Mode. In Watch Mode geef je de besturing uit handen, gelukkig kun je deze op elk willekeurig moment overnemen. Watch Mode laat je zelfs naar elk willekeurig punt in het spel skippen. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om het spel terug te spoelen middels Replay. Kinderspel!

Om het geheel af te toppen heeft Digital Eclipse schetsen, geluidsmateriaal en interviews toegevoegd. Voor Disney fans is de bundel er om die redenen alleen al een om in huis te halen. Ten tijde van de ontwikkeling van de originele games is namelijk nauw samengewerkt met Walt’s geliefde animatiestudio. Voor hen die er enkel op uit zijn om kwalitatieve ports op 1080p te spelen denk ik dat de adviesprijs van € 34,99 euro aan de hoge kant is. Met een speelduur van 2 uur per titel snap ik wel dat er tig versies van beide games in de bundel zijn opgenomen..

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments