Gaat er nog iets uit de hoge hoed van Xbox komen wat betreft een nieuwe console? Ja en nee. Er lijkt een nieuwe versie van de huidige Series X aan te komen.

We gaan all-digital deze keer. Daarnaast heeft men de zwarte verf van een likje wit voorzien.  De gaming- en technologiewebsite eXputer publiceerde op 27 maart een reeks gelekte afbeeldingen van deze nieuwe witte volledig digitale Xbox Series X. Op basis van deze afbeeldingen van vrij lage kwaliteit lijkt het erop dat de basis van deze nieuwe console exact hetzelfde zijn als de Xbox Series X die momenteel in de winkels ligt, een rechthoekige doos met een gerasterde opening aan de bovenkant die verticaal of horizontaal kan worden neergezet. Bij nadere inspectie is het echter duidelijk dat de nieuwe witte Series X zijn schijfstation, dat zich aan de voorkant van het originele model bevindt, mist.

Dit komt overeen met documenten die in september 2023 zijn gelekt (die oorspronkelijk een cilindrisch ontwerp beweerden in plaats van dit rechthoekig schoorsteen ontwerp. Aan de achterkant herbergt de witte Series X dezelfde poorten als de zwarte Series X, wat betekent dat de uitbreidingskaarten van Xbox nog steeds zouden moeten werken, zodat je de opslagcapaciteit van de console kunt vergroten. The Verge bevestigde ook het rapport van eXputer en zei dat de “gelekte foto’s echt zijn” op basis van aanvullende documentatie waarin de veranderingen tussen de consoles worden geschetst.

Volgens eXputer zal de volledig digitale Series X naar verluidt in juni of juli worden gelanceerd. Het zal naar verluidt ook $50- $100 goedkoper kosten dan de Series X, waardoor het qua prijs in het midden tussen de Series S en de Series X zal gaan zitten.

De vraag blijft of er intern ook nog iets is verbeterd. Tijdens de FTC/Activision Blizzard overname-soap werd er beweert dat er een midden-uitgave, compleet met haptische feedback controller en een 2TB interne opslag, in aantocht was. Of deze gelekte Xbox deze verbeteringen in zich heeft, daar moeten we nog even op wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties