En opeens gaat het heel snel. Na het stoppen met de multiplayer van Disintegration is het nu tijd voor ontwikkelaar zelf. V1 Interactive sluit officieel de deuren.

V1 Interactive werd 5 jaar geleden opgericht door Marcus Lehto, de co-creator van Halo. Hun grootste en enige game Disintegration kwam vorig jaar uit en werd niet bepaald met succes ontvangen. Ook uit onze review bleek dat het nog schortte aan alle kanten. Een mager verhaal, technische mankementen en het meest kwalijk: magere gameplay.

Een aantal maanden na de release bleek de multiplayer al niet erg populair en haalde de ontwikkelaar de multiplayer uit de game. Het enige project wat de studio had, liep dus niet erg lekker. Nu is er dan ook officieel bericht dat het niet goed gaat met de studio. V1 Interactive liet vandaag weten te stoppen met de studio.

Marcus Lehto, de oprichter van V1, liet op Twitter weten dat ze het er niet op aan willen laten komen en trekt de stekker er voortijdig uit. De medewerkers zijn al een poosje op de hoogte van de stand van zaken en kunnen nu een nieuwe baan zoeken met het laatste beetje ondersteuning van de studio. Hoewel Disintegration z’n problemen had, was het wel duidelijk dat er mensen met talent werken bij de studio. Ze zullen ongetwijfeld weer een goede nieuwe baan vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments