Dishonored 2, de geruchten zijn waar. Even al het nieuws op een rij!

Het eerste deel van de reeks wist mij positief te verrassen. Je speelde met Corvo, de huurmoordenaar en je had heel wat krachten tot je beschikking. De hele art stijl en design beviel mij ook wel, dus daarom zag ik graag een sequel hiervan verschijnen. Je kan in het tweede deel met twee personages spelen, Corvo Attano en Emily (het kleine meisje van deel 1). Afhankelijk met wie je speelt, krijg je bepaalde krachten. Zo heeft Corvo hoogstwaarschijnlijk weer de ‘Blink’ kracht, het tijdelijk teleporteren van een korte afstand. Het ziet er naar uit dat Emily een soort magische demonen-arm heeft die als grijphand functioneert. Zo kan ze zichzelf naar plaatsen toe trekken of dingen naar haarzelf toe trekken. Daarnaast lijkt Emily een soort schaduwenkracht te hebben waarmee ze langs de muren loopt of glijdt. Dit zou al in deel 1 zitten, maar nu zit het er echt in. Daarnaast is er nog een kruisboog te zien en een Arc Mine, bekend van de DLC ´The Knife of Dunwall´. Emily heeft ook het bekende intrekbare zwaard van Corvo.

dishonored23

dishonored3

Het speelt zich in deel 2 allemaal in Karnaca af. Een stad op het continent van Serkonos, ten zuiden van Dunwall, de stad uit deel 1. Karnaca is de geboortestad van Corvo. Het is een mix van stedelijke en plattelands gebieden met wat warme uitziende locaties. De technologie is ook verder ontwikkeld, dat zien we aan de robots waar Emily tegen vecht.

De trailer wordt ingesproken door ‘The Outsider’, een bovennatuurlijk entiteit die Corvo ook zijn krachten heeft gegeven. Zijn commentaar en neutraliteit zetten gelijk de toon voor het verhaal. Het ziet er naar uit dat de stad geplaagd wordt door corrupte politiek. We horen binnenkort in interviews vast meer.

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
7 jaren geleden

Zag een filmpje van deel 1 en vroeg me eigenlijk af hoe ik deze game gemist kon hebben. Lijkt me een fantastische game. Kijk er naar uit!

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Rene Katerberg

Deel 1 is echt vet! moet je echt gaan spelen. Niet al te mooi qua graphics, maar wel unieke stijl