Goed nieuws voor die gamers die gescheiden worden door pc en Xbox. Er komt een connectie tussen die twee.

Xbox heeft laten weten dat men de community van pc-gamers en Xbox-gamers graag wat meer samen wil brengen. Microsoft gaat dit doen door een overeenkomst met Discord aan te gaan. Discord wordt al veel gebruikt door gamers. Ze kunnen op deze manier onder het gamen op de pc makkelijk chatten en verbinding maken met vrienden. In de komende week gaat daar de Xbox bijkomen zodat die verbinding ook tussen pc en Xbox mogelijk wordt.

Je kan je Discord account gaan verbinden met je Xbox account en zo heel makkelijk zien wat je pc-gamende vrienden aan het spelen zijn. Dit maakt het mogelijk dat als jij lekker met Sea of Thieves bezig bent en je vrienden dat kunnen zien, zij ook direct hun Xbox aanslingeren om mee te gaan doen.

Hoe werkt het op je Xbox One

Als Xbox Insider ga je binnenkort de optie zien om je Xbox Live account aan een Discord account te koppelen op de Xbox One. In je account zie je de optie “Linked social accounts” staan en daarin is een nieuwe optie die de koppeling mogelijk maakt. Je krijgt dan een code die je in de Discord app kan gebruiken. Hierdoor kunnen alle Discord gebruikers zien wat jij aan het spelen bent en contact met je maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments