Als nieuwsredactie haal je veel nieuws van andere nieuwsredacties. Naast alle berichten van uitgevers houden wij ook de constante stroom van binnen- en buitenlandse nieuwsberichten in de gaten. Soms komt er nieuws voorbij waarbij ik denk, joh, echt!

Dit is zo’n nieuwsbericht dat langskwam op mijn scherm. Call of Duty: Modern Warfare Remastered die bij de fysieke disc versie van Call of Duty: Infinite Warfare geleverd wordt heeft de disc nodig om hem te kunnen spelen. Ja, duh. Lijkt mij nogal logisch. Als je een fysieke versie van een game koopt dan zitten de rechten, de zogenaamde DRM, altijd op die disc dus dat moet de game lezen om te kunnen zien dat jij bezitter van de game bent. Maar een oplettende redacteur bij Charlie Intel dacht een primeur te hebben omdat hij op de omslag van de game deze tekst tegenkwam: Modern Warfare Remastered is a full game download (game disc must be inserted to play Modern Warfare Remastered).

Het grappige is dat hier veel verontwaardiging over is en het als echt nieuws door vele concullega’s wordt overgenomen, zo ook door ons nu. Vreemd want wat verwacht je dan? Dat je Infinite Warfare kan kopen, vervolgens Modern Warfare (die wel volledig digitaal gedownload wordt op je schijf) installeert en dat je daarna je disc weer snel naar de winkel terug kan brengen of kan inruilen? Ze zijn bij Activision gekke Henkie niet!

Maar goed, voor de lezers die dachten dat truukje uit te kunnen halen, het kan niet. Koop je hem digitaal, dan is er geen disc nodig. “Logisch” zou Johan Cruijff zeggen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties