Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de trailer van Crackdown 3 leuk vond tijdens de E3, maar dat het alsnog behoorlijk underwhelming bleef. Wat ik mij ook af vroeg: ”waar is de vernietiging gebleven”?

Tijdens de E3 waar er meerdere journalisten en gamers die hun vraagtekens hadden bij de zogenaamde ”cloud computing” die er voor moest zorgen dat er heel veel rekenkracht gebruikt kon worden om de vernietiging in Crackdown 3 multiplayer te faciliteren. Zagen we daar wat van terug? Nada, noppes, rien du pain, niks. We zagen alleen maar Michael Bay-achtige explosies en that’s it.

Wat is er gebeurd met cloud computing?

Microsoft heeft zelf aangegeven dat op de E3 vooral de singleplayer campaign werd getoond. Dus de vernietiging die we in 2015 zagen geldt alleen voor multiplayer, maar dat wisten we ergens al. Je moet immers online zijn om gebruik te maken van ”cloud computing”. Maar wat is er gebeurd sinds 2015?

De game wordt gemaakt door drie studio’s. Sumo Digital (bekend van Sonic & All-Stars Racing) doet de campaign. Reagent Games doet mee, met creative director Dave Jones (bekend van Crackdown 1) en Ruffian Games, die verantwoordelijk is voor de multiplayer van Crackdown 3 en eerder ook Crackdown 2 heeft gemaakt. Je kan blijkbaar met 9 andere spelers een 100% vernietigbare arena kapot maken. Daar is de ”cloud computing” voor nodig. Dat houdt in dat dedicated servers heel veel rekenkracht genereren om de technologie van vernietiging mogelijk te maken.

 

Singleplayer moet offline kunnen

De grootste reden dat de vernietiging alleen in multiplayer kan, is omdat Sumo Digital wil dat spelers offline kunnen spelen en niet een verbinding nodig hebben met snel internet om de vernietiging mogelijk te maken. Het lijkt mij dat Crackdown 3 nu genoeg kracht krijgt met de One X als het gaat om vernietiging, maar dat zullen we vanzelf zien. Een bijkomende reden is dat de singleplayer juist gaat om het redden van de stad New Providence en niet alles naar de klote schieten.

De campaign kan je met drie andere spelers doen, dat is wel nice! Verder moet ik het nog maar zien met deze game. De gameplay video’s van de E3 waar niet heel boeiend en de graphics ernstig underwhelming. Er gebeurde veel op het scherm, maar daar is het ook mee gezegd.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments