Diepzeeduiken met Beyond Blue kan vanaf 8 juni

Abzu, Ecco: Defender of the Future of Endless Ocean, heel af en toe komen er titels voorbij waarbij ik me als een vis in het water voel. Om op je gemak de diepten te verkennen, met een enorme bewegingsvrijheid, daar wordt je bepaald niet slechter van. Precies daarom hou ik Beyond Blue van E-Line Media in de gaten.

E-Line ken je misschien wel van de sterke platformer Never Alone, met het Inuit-meisje Nuna en haar poolvos. In Never Alone heeft E-Line destijds veel details gestopt waarmee het spelers wat wilde meegeven over de cultuur van de Inuit. En die drang, wellicht ontstaan uit een bepaald idealisme, is mijn inziens ook wat E-Line een samenwerking heeft opgeleverd met de BBC en OceanX. OceanX is een initiatief dat onderzoek doet naar de meest uiteenlopende zaken in onze zeeën en oceanen. In de documantaireserie Blue Planet en Blue Planet 2 zijn beelden en ontdekkingen van OceanX te zien. Voor de game Beyond Blue heeft E-Line informatie en beelden ingewonnen bij de BBC en OceanX om een zo natuurgetrouwe weergave van het onderwaterleven neer te kunnen zetten.

En als je de bovenstaande video hebt bekeken denk ik dat de samenwerking zijn vruchten heeft afgeworpen. Verder hebben ze zulk beeldmateriaal ook in de game verwerkt, zoals nooit eerder vertoonde beelden van Blue Planet II. Samen met de voiceovers en tekstuele informatie die de game bevat is dit bedoeld om de speler te informeren over de flora en fauna die je in de game kunt vinden. En dan hebben we het niet alleen over trivia, nee, een van de onderwerpen die ik voorbij heb zien komen is het sociale en emotionele leven van walvissen.

In Beyond Blue wordt het verhaal verteld van een stel wetenschappers en oceanograven dat het Ocean Sense Network wil opzetten. Je kruipt in de huid van Mirai, een onderzoeker die middels dit netwerk over de meest grensverleggende technologieën beschikt. Tech waarmee ze in staat is grotere diepten te bereiken en meer te zien en te horen dan ooit tevoren mogelijk werd gedacht. E-Line belooft verder dat de game een verhaal bevat wat het nodige in de natuurliefhebbers onder ons zal losmaken.

Via Apple Arcade kun je de game sinds vorige week al spelen. Ik ben benieuwd of de ervaring zich net zo makkelijk laat vertalen naar iOS als de consoles. Als dit technisch goed in elkaar steekt en lekker wegspeelt dan heb je er straks voor 19,99 euro een bijzondere game aan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments