[UPDATE 20 mei 2023] Diablo 4, de nieuwe game van Blizzard Entertainment, is één van de grootste games die in 2023 naar de Xbox komt. Waar heeft Blizzard met Diablo 4 het afgelopen decennium aan gewerkt? Wat mogen we verwachten van de beroemde action RPG franchise? In dit artikel kun je een shitload aan informatie over Diablo 4 vinden. Het verhaal, de open wereld en trailers, het komt allemaal in dit artikel voorbij!

De Diablo-franchise is één van de boegbeelden uit de gamesindustrie. De franchise zag in 1996 haar levenslicht op de PlayStation, Windows en Mac OS en is sindsdien niet meer weg te denken. In 2000 zagen we Diablo II verschijnen, gevolgd door in 2001 en 2004 respectievelijk Diablo II: Lord of Destruction en Diablo: Resurrected. De fanbase is in de loop der jaren flink gegroeid. Werd Diablo 2 door 17 miljoen spelers gespeeld? Na de release van Diablo 3 hebben zich meer dan 30 miljoen spelers aan de poorten van de hel gemeld. Met de release van Diablo 4 in het vooruitzicht zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Diablo 4 – een korte overview

Voordat je in dit artikel overladen gaat worden met informatie en trailers, eerst maar eens een korte overview. Diablo 4 is een aankomend actie-RPG-spel van Blizzard Entertainment. Het spel speelt zich af in een open wereld met vijf regio’s om te verkennen. Er zijn vijf classes om uit te kiezen: Druid, Barbarian, Sorcerer, Rogue en Necromancer. Diablo 4 heeft een uitgebreid systeem voor het aanpassen van personages en honderden unieke cosmetics. Het spel is met meerdere spelers online te spelen, kent een uitgebreid verhaal en staat garant voor een endgame waar je als speler meer dan honderd uur in kwijt kunt. Diablo 4 ondersteunt crossplay multiplayer en heeft PvP-mode.

In onze Preview met de game hebben we er al even aan mogen snuffelen.

Wat voor beelden van Diablo 4 hebben we al gezien?

Diablo 4 is tijdens BlizzCon 2019 aangekondigd. De game speelt zich vele jaren na Diablo 3 af. Sinds de aankondiging hebben we al veel beelden van Diablo 4 voorbij zien komen. Het team achter Diablo 4 heeft een Youtube-kanaal vol trailers, videocasts en meer. We gaan ze hier niet allemaal voor je neerzetten, maar hebben een selectie gemaakt uit de vele beelden die inmiddels beschikbaar zijn.

De aankondigingstrailer en verhaaltrailer:

De gameplay trailer:

De open wereld in Sanctuary:

De open wereld van Diablo 4 bevat vijf regio’s om te verkennen. Iedere regio kent unieke vijanden en gevaren. Zoals spelers gewend zijn zal iedere regio ook veel verborgen geheimen kennen en dus plekken om te ontdekken. Als spelers zul je daarbij vrijheid ervaren om te gaan en staan waar je wilt. De werelden zijn aaneengesloten gebouwd. Diablo 4 zal veel ruimte en bewegingsvrijheid kennen.

Waar gaat het verhaal in Diablo 4 over?

Het verhaal van Diablo 4 draait om Lilith, die haar debuut maakt in het spel. Zij is de dochter van Mephisto en de Schepper van Sanctuary. Hoewel ze vele malen is genoemd in Diablo 2, werd ze alleen kort gezien tijdens het Pandemonium-evenement van het spel. Haar entree in bovenstaande cinematische trailer is in ieder geval een mooie en indrukwekkende binnenkomer. Lilith heeft een millennia-lange geschiedenis in religie en religieuze folklore.

Diablo 4 zal het machtsvacuüm verkennen dat de oorlog tussen de Hoge Hemelen en de Brandende Hel heeft gecreëerd, en de nieuw opgestane Lilith zal hier volledig gebruik van maken, vooral met de Zeven Kwaadaardigen die tijdelijk verspreid zijn door de winden. Ze is een belangrijke figuur in Diablo-lore, ook al is haar aanwezigheid in de vorige spellen minimaal geweest.

Met welke classes kun je in Diablo 4 spelen?

In Diablo 4 zijn er vijf classes om uit te kiezen: Druid, Barbarian, Sorcerer, Rogue en Necromancer. Elke class heeft unieke vaardigheden en speelstijlen. Druids kunnen aard- en stormmagie gebruiken en naadloos veranderen in Werebear- en Werewolf-vormen. Barbarians hebben enorme kracht en een arsenaal aan wapens. Sorcerers kunnen bliksem, ijs en vuur op vijanden afvuren van veraf. Rogues kunnen vuile werkjes doen op afstand met hun boog, maar ook van dichtbij met dolken en korte afstandsmessen. Necromancers hebben skeletten van elke soort bij zich en veel bot- en bloedmagie.

Hoe gaat de endgame er in Diablo 4 uitzien?

Na het uitspelen van het verhaal, begint de endgame. In Diablo 4 zullen we dat op twee manieren terug gaan zien. Diablo 4 zal een reeks endgame-activiteiten hebben, waar je als speler makkelijk honderden uren in kwijt kunt:

  • Helltides zullen de moeilijkheidsgraad van vijanden in regio’s van de wereld verhogen wanneer je speelt in hogere moeilijkheidsgraden. Vijanden die in Helltides worden gedood, kunnen shards laten vallen, die kunnen worden gebruikt om speciale Helltide Cache-kisten te openen. Hogere moeilijkheid = betere loot = sterker character!
  • Nightmare Dungeons kunnen worden geopend door een Nightmare Sigil te gebruiken die is buitgemaakt van vijanden in de wereld, wat de moeilijkheidsgraad van de bijbehorende kerker verhoogt door nieuwe vijanden, modifiers en doelstellingen toe te voegen. Zoals je zou verwachten, hoe moeilijker de kerker, hoe beter de buit!
  • Whispers of the Dead zijn premies om te verdienen.
  • Fields of Hatred is de PvP-mode, waar je shards kunt verdienen.

Naast verschillende endgame content voegen de ontwikkelaars ook een seizoenspas toe. Elk seizoen zal ongeveer drie maanden duren, inclusief een bijbehorende seizoenspas. Uiteraard zal er een gratis seizoenspas zijn en een betaalde variant, waarmee je unieke cosmetics vrij kunt spelen.

Ook Diablo 4 zal een eigen Paragon-systeem kennen. Hiermee kunnen spelers in de endgame progressie maken. Zodra spelers level 50 bereiken, krijgen ze toegang tot het Paragon-systeem. Hiermee kun je jouw character versterken.

Met hoeveel spelers kun je Diablo 4 spelen?

Net als in voorgaande delen kun je Diablo 4 alleen spelen, maar ook online co-op met in totaal 4 spelers. Ook kun je Diablo 4 in 2-spelers split-screen spelen.

Wanneer komt Diablo 4 uit?

Diablo 4 is vanaf 6 juni 2023 te spelen. Mocht je de deluxe of ultimate edition van de game besteld hebben dan kun je al vanaf 2 juni 2023 met de game aan de slag!

Op welke platformen kan ik Diablo 4 spelen?

Diablo 4 is een crossplatform game. Dit betekent dat je samen met spelers op verschillende platformen kunt spelen. Diablo 4 komt voor de Xbox One en Xbox Series X|S uit.

Wat gaat Diablo 4 kosten en komen er speciale edities uit?

In de Microsoft Store zien op moment van publicatie van dit artikel de volgende edities beschikbaar:

  • Diablo 4 – Standard Edition €79.99
  • Diablo 4 – Deluxe Edition €99.99
  • Diablo 4 – Ultimate Edition €109.00
  • Diablo 4 – Xbox Series X bundel €559.99

Komt Diablo 4 ook in de Xbox Game Pass uit?

Vooralsnog lijkt het er niet op dat Diablo 4 naar de Xbox Game Pass komt. Helemaal uit te sluiten is het echter niet. Microsoft heeft namelijk in 2022 een bod op de studios van Activision-Blizzard gedaan. Als de overname van Activision-Blizzard door gaat komende maanden, dan is het niet ondenkbaar dat Diablo 4 naar Xbox Game Pass komt, aangezien de franchise dan onderdeel van de Xbox Game Studios zal zijn.

Waar vind ik andere gamers om samen Diablo 4 mee te spelen?

Er is natuurlijk maar één plek te bedenken en dat is de XBNL-community die op Discord te vinden is. Via deze link kun je lid worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties