Diablo 4 komt in juni uit, maar Blizzard heeft al gelijk bevestigd dat het niet naar de Xbox Game Pass komt.

Het is volgens mij niet echt een verrassing voor velen dat Diablo 4 niet naar de Xbox Game Pass komt. De deal met Activision Blizzard moet nog afgerond worden. Je zult dus moeten dokken om Diablo 4 te spelen in juni. Toch zal het mij niet verbazen als de game alsnog wel naar de Game Pass komt, maar niet bij de lancering. Het zou erg dom zijn van Blizzard om nu toekomstige plannen rondom de Game Pass bekend te gaan maken als de deal nog überhaupt afgerond moet worden. Als Blizzard nu zou zeggen ‘we willen Diablo 4 naar de Game Pass brengen’, dan jankt Sony volgende dag bij alle autoriteiten als een klein kind met ‘zie je wel, ze gebruiken de Game Pass om hun titel naar meer spelers te brengen. Dit is niet goed voor de concurrentie’. Dus dat is geen goed plan.

Waarom dan later alsnog Diablo 4 naar de Game Pass? Ik denk dat als Microsoft eenmaal de studio’s bezit, het zeker wel titels als Diablo 4 in de Game Pass wilt hebben om nog meer spelers er naar toe te trekken. Maar met het huidige klein kind gejank van Sony is er niks bekend te maken rondom die plannen.

Diablo 4 Ultimate Edition bekend gemaakt – meer euro’s voor puur digitale content

Zoals je hierboven kunt zien krijg je heel wat extra digitale dingetjes in Diablo 4. Blizzard heeft er jaren geleden al voor gekozen om dit soort edities vooral te voorzien van digitale items die hen niks kost maar wel extra euro’s in de laatjes brengen. Ik vind het dikke onzin, maar goed, het is ook niet verplicht om die duurdere edities te kopen.

De Ultimate Edition kost 100 dollar en je krijgt dan 4 dagen early access (nog zo’n onzin verkooptrucje), een emote, een mount en mount armor en de Premium Battle Pass met 20 Tier skips. In andere games krijg je ook nog extra zaken. In Diablo 3 krijg je een Murloc huisdier, een Amalgam of Rage mount in World of Warcraft en Umber Winged Darkness Cosmetics in Diablo Immortal. Aan 2 dingen heb je al niks want Diablo 3 ga je niet meer doen en Diablo Immortal is te slecht om te spelen.

De game komt uit op 6 juni.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments