Eerlijk gezegd verwachtte ik een vette montage, maar het is meer een soort aanloop naar Deus Ex: Mankind Divided. Dat kan ook eigenlijk niet anders, want Deus Ex: Human Revolution is een prequel van Deus Ex 1, dus een montage van de laatste 15 jaar aan verhaal zou de tijdlijn bederven. Desalniettemin, vette trailer hierboven.

Deus Ex is één van mijn favoriete franchises. Dat komt niet alleen doordat de gameplay zo goed werkt, maar omdat de onderwerpen en de cyberpunk tinten mij zo goed pakken. Het behandelt de filosofie tussen mens en machine. Het amuseert zich met de fantasie dat mens en machine zo goed met elkaar gaan, dat complete delen van het lichaam van biomechanisch materiaal kunnen worden gemaakt zonder dat het lichaam dit materiaal afstoot. In het filmpje hierboven komt kort en bondig naar voren welke conflicten er heersen in het Deus Ex verhaal. Het laat zien hoe we als maatschappij en mensheid reageren op verandering. Er staat dan ook #cantkillprogress aan het einde van het filmpje. Maar goed, de wetenschapper in mij vraagt zich dan gelijk af ‘wat is progressie/vooruitgang?’. Laten we het niet al te moeilijk maken want laatst mekkerde mensen (kuch…Jeff) ook al over mijn verwijzing naar hyperrealisme 🙂

Als je volgend jaar Deus Ex: Mankind Divided gaat kopen, raad ik je wel aan om Human Revolution ook nog te bemachtigen, want die is het echt waard. Het is niet alleen een goede introductie van het bestaande verhaal, maar het spel zit ook gewoon heel goed in elkaar. Deus Ex: Mankind Divided komt in februari 2016 uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments