Dat Xur elke week komt in Destiny is geen wereldnieuws. Wat hij verkoopt kan dat wel zijn.

De hele ochtend zie ik mijn Facebook groepen waar Destiny nog steeds dagelijkse kost is, al in opwinding. Men spreekt over een fout, over dat hij straks niet meer verkocht wordt, over de downgrade in verband met het uitbrengen van The Taken King. Kortom, het gonst. Maar waar gaat het precies over?

Gjallarhorn

xur-the-vendor-is-selling-gjallarhorn-destinys-most-powerful-weapon-143954491494[1]

Destiny heeft zijn eigen zwarte markt verkoper. Elke week komt de illustere Xur langs om je wat exotic-class wapens en armour te verkopen. Maar wat hij deze week van onder zijn jas tovert, is nog niet eerder vertoond. Gjallarhorn, een rocketlauncher, wordt door vele spelers als één van de krachtigste wapens in het spel gezien. Hij heeft een uitzonderlijke burst damage en is pas 1 keer eerder door Xur verkocht, namelijk in de 2e week dat Destiny uit was.

Gjallarhorn is bijna niet te krijgen. Bij events komt hij maar sporadisch als beloning tevoorschijn dus bij vele Destiny spelers ontbreekt hij nog in hun arsenaal. Het is wel heel bijzonder dat Gjallarhorn dus ineens te koop is. Over een maand komt The Taken King op de markt en Bungie heeft al aangekondigd dat ze een update gaan plaatsen waardoor dit wapen een aanzienlijke downgrade krijgt. Bungie blijft telkens weer, met zijn beslissingen, de fanbase verbazen en het gerommel onder de spelers is dan al weken te horen.

Downgrade

10950440_843048419094643_947533325_n[1]Jon Weisnewski legt uit dat deze downgrade nodig is om de high-level groepsopdrachten goed te laten verlopen. “Als Destiny een atoomwapen had, dan was dat de ”Ballerhorn”. We hadden de bedoeling om een zwaar wapen te creëren die ideaal was in de PvE games. Maar wat we niet wilden was dat Raid en Nightfall groepen werden geformeerd puur op het bezit van dit wapen. En dat zien we wel gebeuren. Gjallarhorn is zo krachtig dat het voor veel spelers het enige wapen werd waarmee je de zware tegenstanders kon verslaan.” Dit is de reden achter het verminderen van de schade die je met dit wapen kan toebrengen.

Dus wil je Gjallarhorn toch nog even scoren, snel naar Xur toe.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments