Vanaf morgen (09-12) is de eerste expansion genaamd The Dark Below te verkrijgen. Drie maanden na de release van de game biedt zich hier de kans voor Bungie aan om het vertrouwen van een hoop fans terug te winnen. Wat houdt deze expansion precies in en wat kun je verwachten vanaf dag één?

In The Tower zal Eris Morn te vinden zijn. Een nieuwe NPC die je voorziet van extra bounties, nieuwe items en drie extra story missies. Het hele story gedeelte, inclusief de nieuwe raid, draait om de Hive. De drie nieuwe story missies zijn:

    The Dark BelowVlieg naar de maan en help Eris het ontwaken van Crota te stoppen.
    Siege of the Warmind Op aarde ga je op zoek naar Rasputin’s bunker. Deze moet je verdedigen tegen de Hive.
    The Wakening Ga terug naar de Temple of Crota en vernietig de ziel van Crota.

Crota is de god van de Hive en zal de eindbaas in de nieuwe Raid zijn. De raid, Crota’s End, zal vanaf morgen gelijk te spelen zijn mits je een level 30 fireteam leader hebt. Om de raid op hard te doen, zul je een level 32 fireteam leader nodig hebben. Level 32? Ja, dat lees je goed. De level cap is verhoogd van 30 naar 32.
Uiteraard zal ook de nieuwe raid je belonen met exclusieve raid gear. Volgens Bungie zullen de loot drops flink verbeterd zijn en, zoals ik het begrijp, hoef je niet gemiddeld 15 keer de raid te doen om een volledige raid armour set te hebben. Al moet ik eraan toevoegen dat er ook Guardians zijn die wel het geluk hadden en er vijf keer over gedaan hebben om level 30 te kunnen bereiken.

Ook krijgen we er welgeteld één strike missie bij. De nieuwe strike speelt zich af op aarde en heet: The Will of Crota. Hier kan ik je verder nog niets over vertellen.
Dan kom ik gelijk aan bij mijn grootste ergernis in Destiny. Vanaf de release in september beschikken spelers op de Playsation over een extra strike en een aantal exotic wapens. Ik was er stiekem vanuit gegaan dat deze strike vanaf de expansion ook voor ons te spelen zou zijn. Niets is minder waar. Sterker nog, het verschil wordt alleen maar groter. Er komt namelijk een extra strike uit voor de Playstation. Dit betekent dus dat er zes strikes voor de Xbox zijn en maar liefst acht voor de Playstation. Ik ben niet een persoon om Playstation spelers af te kraken omdat ik per se een Xbox wil maar dit vind ik ronduit belachelijk. Helemaal als je je bedenkt dat Bungie een hoop te danken heeft aan Microsoft (Halo).

Thorn is nu ,sinds de update, wel goed.
Thorn is nu ,sinds de update, wel goed.

Verder krijgen we een aantal nieuwe consumables. Zo kon je tot nu toe een item gebruiken die je vervolgens 10 minuten lang extra glimmer gaf voor een bepaalde type enemy.
Nu worden er items toegevoegd die je een xp boost geeft. Voor elke type enemy is er één die je een xp boost van 10 minuten geeft. Hiernaast zal er ook een item zijn die je 30 minuten lang een xp boost geeft waarbij je niet gebonden bent aan één type enemy.

En last but not least… Nieuwe armour en wapens. Ik laat de afbeelding hieronder voor zichzelf spreken. De rest mogen jullie zelf gaan ondervinden. Oh en mocht je de expansion niet halen, de nieuwe gear, met uitzondering van de raid gear, zal voor iedereen beschikbaar zijn.

Nieuwe wapens en armour.
Nieuwe wapens en armour.

Nu heb ik het alleen nog maar over PVE en nieuwe gear gehad. In de PVP area genaamd The Crucible kun je ook een aantal toevoegingen verwachten. Zo zullen er drie nieuwe maps toegevoegd worden.

Skyshock (Aarde)– Een grote map geschikt voor voertuigen en objective game types.
The Cauldron (Maan) – Een asymmetrische map.
Pantheon (The Black Garden) Een symmetrische map.

Verder krijgen we een 2v2 mode ‘Doubles’ en zullen er ook bestaande modes zijn waar je tracker (radar) weg is.

Het meest uitdagende zal de nieuwe Crucible event zijn. The Trials of Osiris zal net zoals in The Iron Banner een hoog competitief gehalte hebben die niet door de noob’s gespeeld dient te worden. Je level doet er nu toe en ook de kracht van je wapens zijn nu van nog meer belang. Om mee te mogen doen zul je een uitnodiging moeten verkrijgen via de normale Crucible playlist. Je krijgt dan een ‘Tournament Ticket’. Als je vervolgens drie keer verliest in de Trials of Osiris, lig je eruit en zul je een nieuwe uitnodiging moeten verdienen.

The Dark Below belooft een hoop te bieden. Zal het genoeg zijn om ons weer bezig te houden tot de volgende expansion? De tijd zal het leren.

The Dark Below zal voor de Season Pass houder gelijk te verkrijgen zijn. Los is de expansion te koop voor €20

The Dark Below.
The Dark Below.
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties