Het zal weinigen ontgaan zijn. Destiny 2 is uitgekomen en iedereen is massaal die game aan het spelen. De game overtreft zijn voorganger nu al volgens Activision.

De uitgever heeft een persbericht uitgebracht waarin ze het over de vroege verkoopcijfers van Destiny 2 hebben. De game heeft in zijn eerste week qua verkopen, vooral digitaal ook, zijn voorganger al ruimschoots overtroffen. Sterker nog, in de Playstation Store is er nog nooit een game geweest die meer heeft verkocht op zijn eerste dag. De CEO van Activision, Eric Hirshberg, zei er het volgende over:

Er zijn franchise pre-order records verbroken en in de Playstation Store is er een nieuw day one record gevestigd. Het is erg opwindend om te zien hoe goed de game in zijn eerste week gaat. Destiny 2 heeft een zeer sterke start gemaakt met de #1 consolegame launch-week van dit jaar. Met de pc-versie die zelfs nog uit moet komen is Destiny 2 hard op weg om één van de grootste games van het jaar te worden.

Ook Pete Parsons, de CEO van Bungie, is uiteraard erg in zijn nopjes met hoe de game gaat.

We hebben deze week samen met onze community een paar mooie mijlpalen bereikt. We zijn totaal ondersteboven geblazen van de berichten dat we al 8 dagen achter elkaar meer dan een miljoen spelers hebben die onze wereld bezoeken. Het is mind-blowing en we kunnen dan ook niet wachten om iedereen te laten zien wat er nog meer komt.

Ook voor de kijkers gaat Destiny erg goed

In hetzelfde persbericht werd ook verteld dat Destiny op Twitch erg goed gaat. De game is al drie jaar op rij de best bekeken game op Twitch voor wat betreft aantal minuten. Destiny 2 is, inclusief de beide bèta’s, al ruim 600 miljoen minuten bekeken en schoot na de lancering van “Leviathan” direct naar de eerste plek op Twitch voor best bekeken game.

Kortom, Destiny 2 gaat erg lekker. Ik heb de game zelf nog niet eens in huis. Ik hoor nog in het groepje non-believers, maar ik blijf maar goeie dingen horen over de game. Misschien toch ooit maar eens proberen. Hebben jullie de game zelf al?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments