Destiny 2: Forsaken laat teleurstellende cijfers zien

Destiny, het blijft een vreemd fenomeen, zeker voor mij. Maar dat ik niet de enige ben die de game toch het label ‘net niet’ geeft, blijkt wel uit de cijfers.

Activision is niet blij. Men had de verwachtingen voor Destiny 2: Forsaken hoger ingeschat. Men had ergens verwacht dat de community de game wel weer zou oppakken met deze uitbreiding. Maar helaas.

Ondanks dat Forsaken een uitbreiding van hoge kwaliteit is met nieuwe modes heeft het niet onze commerciele verwachtingen vervuld. En er is nog steeds werk aan de winkel om de Destiny fanbase terug te halen.

Aldus Activision Publishing boss Coddy Johnson. Hij liet tijdens hetzelfde gesprek weten dat de snelheid in vernieuwingen in de game verhoogd gaat worden. Ook gaat men het microtransactie systeem veranderen.

Hij ziet dat de vaste spelers veel met de game bezig zijn. Activision gaat zich nu focussen op het binnenhalen van nieuwe spelers.

We hebben de kern van onze spelers nog niet helemaal teruggezien in de game en dat heeft geleid tot we toch ondermaats scoren ten opzichte van onze verwachtingen. Sommige spelers zitten nog in de afwachtende houding. Zit je in de game, dan ben je er helemaal mee bezig. Maar zo niet, dan hopen we dat het nu tijd om spelers terug te halen.

Ondanks de verminderde sales is het aantal actieve spelers wel gegroeid. Hier heeft Forsaken wel aan bijgedragen. De volgende grote launch zal Black Armory gaan worden in december.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments