Het WK is afgelopen, Frankrijk is kampioen geworden en dus kunnen we ons opmaken voor een nieuw voetbalseizoen en de eerste interessante data in de agenda noteren. Bij ieder nieuw voetbalseizoen komen ook weer nieuwe edities van de bekende voetbalgames PES (Pro Evolution Soccer) en FIFA. Welke gaat het hart van de gamers winnen?

Zoals gebruikelijk brengen beide franchises traditiegetrouw jaarlijks een nieuwe editie uit die zij, voorafgaand aan de release, voorzien van een demo. Normaliter komen beide games rond eind september uit en geniet, gezien de verkoopcijfers, FIFA de voorkeur boven PES voor veel gamers. Toch is het ieder jaar weer de vraag hoe deze games zich in een jaar tijd hebben ontwikkeld en welke game het dichtste bij de realiteit komt.

Een van de gekozen strategieën van PES om de concurrentie met FIFA dit jaar goed aan te gaan is door de release van PES in augustus te plaatsen, PES ligt 30 augustus al in de winkels, waar FIFA pas 28 september in de winkels ligt. Door deze vroege release wil Adam Bhatti, International Brand Manager van PES 2019, extra ruimte bieden voor spelers om het spel te beoordelen zonder daarbij direct de vergelijking met FIFA te maken.

Vrijdag 21 juli houdt Konami de eSports finale van PES 2018 in Barcelona. Op deze dag gaat Konami, naast enkele andere aankondigingen, de demodetails voor PES 2019 aankondigen. De demo zal dit jaar voor het eerst op alle platforms tegelijkertijd beschikbaar zijn, voorheen had de pc-versie een andere releasedag. Mogelijk dat Konami vrijdag ook aankondigt dat de demo per direct beschikbaar is en wij met z’n allen een ruime maand aan de slag kunnen voorafgaand aan de release.

PES 2019 wordt de eerste editie waarbij geen versies worden uitgebracht op Xbox 360 en PlayStation 3. Hierdoor krijgt PES 2019 de kans om beter gebruik te gaan maken van hun ‘Fox Engine’ en krijgt de game onder andere 4K en HDR ondersteuning. De game gaat mooier uitzien dan ooit tevoren, zeker op een Xbox One X.

Om jullie toch nog even op te warmen, hier nog een keertje de E3 trailer.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments