Er wordt nog druk geknutseld aan Anthem en zo nu en dan druppelen er wat details het internet op. Details die wij dan graag weer met jullie delen.

Zoals we weten wordt Anthem een online game. Samenspelen met je vrienden of willekeurige vreemden op het internet wordt dus flink aangemoedigd. Er zijn echter ook mensen met dezelfde sociale vaardigheden als een bushok, of mensen die domweg niet afgeleid willen worden door anderen tijdens het spelen van de game. Voor hen is het goed om te weten dat er ook delen van de game zijn die je lekker solo kunt spelen.

Zo kun je de verhalende missies lekker in je eentje spelen. Uiteraard zijn ze makkelijker met een groep van vier personen, maar ze worden automatisch aangepast aan de hoeveelheid spelers in een groep, dus ook in je uppie moet het lukken. Die verhaalmissies zijn trouwens redelijk lineair. Buiten die missies om kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Dan zijn er ook nog Strongholds, een soort endgame-missies, waarbij je wel een volle groep nodig hebt om ze te spelen. Solo of met een incomplete groep is dus niet mogelijk. Aangezien Anthem zoals gezegd een online game met matchmaking wordt, zou dat echter geen problemen op moeten leveren.

Heb je een groep gevormd voor een missie, dan blijft die groep ook na de missie intact. Dit maakt het een stuk makkelijker om een nieuwe missie op te starten omdat je dus niet constant een nieuwe groep hoeft aan te maken.

Mocht je trouwens bang zijn dat het verzamelen van loot een drama wordt met een groep vreemden om je heen, ook daar is aan gedacht. Iedere afzonderlijke speler krijgt zijn eigen loot na het neerhalen van een vijand. Geen gedonder dus. Gear die je verdient kun je natuurlijk op je Javelin uitrusten. Mocht je nou een lekkere combinatie hebben, maar toch een andere willen proberen? Geen probleem. Je kunt dezelfde gear in meerdere uitrustingen plaatsen. Je kunt toch maar één loadout tegelijk gebruiken, dus waarom ook niet. Gear wordt wel uniek per Javelin.

Tot slot, mocht je nou meerdere characters aan willen maken op hetzelfde account. Dat kan. Je zit dus niet aan één character vast als je iemand bent die graag af en toe een switch wil maken.

Worden we al enthousiast voor Anthem? Of verdwijnt die game een beetje naar de achtergrond door al het najaarsgeweld dat er nog aan zit te komen? Vanaf 22 februari kunnen we los met Anthem.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments