Er is een tijd van komen en van gaan. Vorig jaar mochten we aan de slag met Dishonored 2 en dit jaar komt Dishonored: Death of the Outsider. Dit deel is het laatste deel van Dishonored zoals we het kennen.

Klinkt misschien vaag ”zoals we het kennen”, maar het verhaal eindigt na Death of the Outsider. De game is trouwens geen DLC, maar een volwaardige stand-alone game. Hier is nogal wat verwarring in ontstaan in gameland. Officieel is Death of the Outsider het laatste deel van Dishonored. Maar wat houdt dat in?

Death of the Outsider is de afsluiter

Middels een interview met Arkane Studio’s Harvey Smith (co-creative director) leren we dat Dishonored 1, 2 en Death of the Outsider het grote verhaal vormden. Er kan een Dishonored game hierna worden gemaakt, maar voorlopig niet en het zou dan ook niet te maken hebben met Corvo, Emily of Meagan. Voor de mensen die Dishonored hebben gespeeld en even een reminder nodig hebben. The Outsider is het figuur die de speler de krachten geeft. Death of the Outsider geeft dus al aan dat hij dood gaat, maar wat betekent dat voor de wereld?

Volgens Smith stond Death of the Outsider al vanaf het begin in de planning. Het is het laatste puzzelstukje. Hij hoopt ook echt dat mensen Dishonored 1 en 2 spelen en daarna pas Death of the Outsider. Je kan het als stand-alone spelen, maar er wordt wel constant verwezen naar gebeurtenissen uit de eerste twee games. Het kan zijn dat mensen alleen deze stand-alone game leuk vinden omdat je als een soort God-figuur je vijanden kan afmaken, maar misschien besluiten mensen na de game wel om deel 1 en 2 te halen (die toch wel echt meer stealthy zijn aangelegd).

Dishonored: Death of the Outsider komt 15 september uit en de review lees je uiteraard bij XboxNederland.nl!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments